tirsdag 6. november 2012

Cake is over?

Det er langt fra tomt for kaker hos keiserne. Forrige helgs ladning med lakriscookies var stor, så ettermiddagskaffen har staselig følge nesten hver dag. Det er ikke keiserne i mot. De ofrer seg mer som (om noen trodde på den påstanden). Begrepet i overskriften kommer fra en av guttas utallige reiser i Asia, en verdensdel som har en spesiell plass i keiserlivet. Dekoratøren har vært mang en gang der i forbindelse med jobb, og Himmelgutten har bodd der. Dette har ført til mange reiser og spennende opplevelser - og en god del morsomme historier. En av historiene, som tidligere er blogget om, omhandler lysten etter kake og illustrerer hvor utfordrende kommunikasjonen i Østen kan være.


Cake is not over! Ikke i andre. Boksene er fulle av kjeks og andre godsaker. Samlingen bokser i andre er respektabel, men som så mye annet er det alltid plass til mere fine ting hos keiserne. Da sesongens varer fra Aspegren ankom nettbutikken tidligere i høst, tok det ikke lang tid før disse fine boksene fikk bli med hjem til leiligheten. Tre superfine, runde bokser i metall med mønster i farger som treffer guttene midt i hjertet. Det gjør seg godt sammen med de andre boksene, som alle skal fylles med julebakst før jula ringes inn.


Hvilke sorter som skal fylle keisermagene med karbohydrater denne jula er kveldens diskusjonsemne. Guttene er forsåvidt nokså samstemte når det gjelder søtsaker, men begge har sine egne favoritter. Noe nye får nok være med i årets sortiment sammen med "klassikere" og andre faste keiserkaker. Det er mer enn nok bokser som kan romme kakene, så det er bare å begynne å bake. Hvilke kaker skal få fylle dine bokser denne jula?


Ella tar bokspraten og kakediskusjonen med knusende ro, som med alt annet. Hun forstår ikke maset om kaker, men forstår veldig godt hva kos er. Kos for den lille prinsessen består denne kvelden av noen fine puter og et fantastisk pelspledd. Det gjør lykken komplett at peiskubbene gløder i ovnen på stua. Et hundeliv sa du?

God tirsdagskveld!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Hjå oss i Fryd heimen vert det julemenn, forhåpentligvis med meir samarbeidsvillig deig enn me hadde i fjor. Då lærte lillebror seg nokre nye ord, ikkje bra. Ellers vert det kakemenn, jødekaker og antagelivis rocky road konfekt. Og det blir muligens med det...

  Gleder meg til pakke i posten, og jada, det kjem bilder. Klart det :)

  SvarSlett
 2. Superlekre bokser! Blir nok ikkje så veldig mange sortane som blir baka her i huset, men julemanna og pepperkaker er obligatorisk:-)

  SvarSlett
 3. For noen snasne bokser!! Veldig tøft med orange kontrastfarge på lokket på den ene boksen der. Og skjønneste Ella da, hun er jo til å spise opp.

  SvarSlett
 4. Hvor sjovt, mønstret på dåsen til venstre på det øverste billede minder til forveksling om headeren på min blog, så den synes jeg da rigtig godt om:-))
  Herhjemme skal der forhåbentlig fyldes svigermors vanillekranse og mors rutebiler i kagedåserne, samt Hannas jødekager og nogle cookies.
  Hvor er hun bare sød, den lille Ella:-)
  Knus

  SvarSlett