mandag 26. november 2012

En novembermorgen

Heldig er han som kan starte dagen med å få en presskanne dromedarkaffe, knekkebrød og tente lys på nattbordet! Dekoratøren lurer av og til på hva godt han har gjort som fortjener en samboer som Himmelgutten, for dette tok altså nevnte mann seg tid til før han gikk til jobb i dag. Nå var alltids Dekoratøren våken, siden noen i etasjen over har en vekkeklokke som slår ut i fullt vibrerende flyalarm 06.30. Det er ikke et tidspunkt det er greit å våkne når man kan sove til åtte, og en velformulert sms ble sendt i flyalarmens ellevte minutt. Irritasjonen over tidlig start på dagen gikk over når en dresskledd mann kom inn med kaffen, hvem kan være annet enn smørblid da?


November er en fin måned, det er en myk oppladning til desembers gode stress og kjas. Gode fordi man kan faktisk gjøre det til det, det går fint an å være stresset og blid. Så lenge man slipper flyalarmoppvåkning. Dekoratøren tok fram kamera etter frokost, for på salongbordet har en liten Kähler-skog fått selskap med tysk syttitallskeramikk. Dekoratøren har ikke rundet av innsankningsfasen av retrovaser ennå, Himmelgutten biter tennene sammen og lurer litt på når det er "nok". Akkurat denne blå har begge guttene gått og sett på lenge. Den har stått i vinduet på Etter min morfar uten at noen har kjøpt den, og når de fikk vite at vintagebutikk-perlen nå stenger fikk de det veldig travelt med å få sikret seg vasen.


Novemberlyset skjuler mye, deriblant Ellablomsten som kan sitte på det svarte teppet og være usynlig så lenge hun vil. Det er også barmhjertig nok til å skjule støv og rot i bakgrunnen... Tente lys er en fin måte å starte dagen på, man burde gjøre det oftere. Cono og Avvento har alle fått bli med Dekoratøren hjem fra showroom, og de skal få bli. Mye guttene har hatt lyst på har forlatt lagerhyllene, men disse har de kjøpt til seg selv. Himmelgutten har Avvento som sin favoritt, Dekoratøren er oppover ørene forelsket i Cono. Hadde det vært mulig hadde han servert kaffe til dem på morgenkvisten, men det ble med en liten fotoshoot i boxer og ullgenser i stedet.Lyset kom etter hvert, og med det er det på tide å komme seg ut av huset. Helgens ordrer skal pakkes og sendes til fine kunder, flere av trondhjemskundene kommer og henter sine. Det blir nok en lang og fin dag på jobb for Dekoratøren og Ellablomsten. Sistnevnte stiller med ny hals, strikket av Rine-mor i alpakka og mohair, som Ella fikk i gave på bloggtreffet.

Ha en fin ukestart alle sammen!
Dekoratøren

5 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig måde at begynde sin dag og sin uge på. Kan godt forstå, Dekoratøren sætter pris på sin dejlige mand. Her hygges der også. Jeg har fridag idag, og skal have mine forældre til frokost. Jeg har nemlig fødselsdag i morgen :-) Håber I alle tre får en dejlig dag.
  Knus fra Kate

  SvarSlett
 2. Frokost på senga hørtes deilig ut! Jeg måtte smøre knekkebrødene mine selv i dag også, men det gjorde ingenting, mannen hadde tent opp i ovnen, så stua var lun og varm, og i vinduene henger happylights og de nydeligste papirstjernene. Man kan bli i glad av mindre. Og når det i tillegg kommer keiser-innlegg med fiiine bilder to dager på rad, ja da blir humøret på topp!

  SvarSlett
 3. Fint! Ser de brune kan ta vanlig-size lys? Det var jo interessant... (sikle sikle) Synes nemlig det er bittelitt dumt at disse smålysene på Avvento brenner opp så fort nemlig, dere har ingen hemmelige triks i ermet der? Finnes det ikke lys med lengre brennetid? God tirsdag til dere 3!

  SvarSlett
 4. Herlige vaser, og hyggelig innlegg ;) Ha en fin-fin dag! :))

  SvarSlett
 5. Den himmelgutten kunne gjerne smittet av litt morgensjarme hit til oss, ikke kaffe på senga å se i mils omkrets her... Hehe. Men Dromedarkaffe er det likevel hver dag, beste som finnes :) Ha en videre deilig uke alle tre!

  SvarSlett