lørdag 6. august 2011

I gamle dager

En gang i gamle dager da Dekoratøren drev butikk, stod han på jobb en helt vanlig onsdag og småpludret med Heltidskvinnen. Heltidskvinnen ble satt til verden i nabofylket, men med 100% matchende snakketøy som Dekoratøren. Så mye snakket disse to av og til at de måtte kjøpe brus på MIX for å løsne tunga fra ganen. Heltidskvinnen fikk forøvrig sitt alias pga. at hun i følge Dekoratørmams'n hadde damefasong og jobbet heltid. (En hedersbetegnelse.)


Akkurat denne onsdags formiddagen stod de og diskuterte noe alvorlig og dypt, i retning hvor unge vekterne var blitt. De kunne da knapt være konfirmert et par av dem? Dekoratøren og staben hans hadde alle "sin" vekter. Sin favoritt, på en måte. Om en av småpikene ikke klarte å velge en selv ble de tildelt en. Førstekvinnen hadde barn så hun ble tildelt/påtok seg å ta han sure uten hår. 50%-piken fikk forresten "Hain nye'n", Dekoratøren selv var sjef og trumfet dermed gjennom "Hain med lysegrå øya". Ingen ville ha "Billy". "Billy" var vekter av verste sort, den typen som er så fornøyd når han tar noen i å stjele eller være ruset på feil sted, at han nesten lettet fra bakken.


Så stod de altså der bak silkepapiret og kaklet om stort og smått og barnslige vektere. Inn kommer et vesen iført rød lakk-trench. I og for seg et plagg så spesielt at praten kan stilne, men dette vesenet var i tillegg iført rosa/røde støvletter. Fra inngangsdøra strenet all denne knakende lakken bort til ei av hyllene. Etter litt kikking og tydeligvis grubling snur vesenet fokus mot de to bak silkepapiret, kommer bort og sier: "Oinnskyld, e herre en te-kjele"?


Rare spørsmål var både Dekoratøren og Heltidskvinnen vant til. Rare spørsmål stilt av asiatiske menn med bred nordrønderdialekt, iført rød lakktrench og rosa/røde støvletter var noe nytt. Heltidskvinnen fikk ikke fram et ord, så det ble Dekoratøren som måtte løfte underkjeven opp fra disken og stotret fram et rustent "Hæ"?


"Eh, nei. Derre e ei zalopumpe, derre." Ordene kom etter hvert. Vesenet slo seg til ro med svaret og sa "Takk før hjælpa", gikk tilbake til hylla med zalopumpa og labbet ut. Labbet som i bredere ganglag enn en Trondheim-Oslo-syklist ved veis ende. Tilbake stod to par vidåpne øyne som så på hverandre i to sekund før latteren tok overhånd. De lo så høyt at en av vekterne kom tassende for å se hva som pågikk.


Bildene har ikke ulikt Dekoratøren ikke noe som helst med teksten å gjøre. Det har seg nemlig slik at innlegget egentlig skulle handle om at det kom en pakke i posten fra nettbutikken Linnea's Hage denne uken. Der var det med oppvaskemiddel fra Durance, det var slik historien endte på ville veier. Jaja, sånn kan det gå. God helg!

Dekoratøren

11 kommentarer:

 1. Artig innlegg;) Koser meg alltid med bloggen deres...ha en super helg videre, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 2. Härligt paket, önskar dig en fin kördag. kram Johanna

  SvarSlett
 3. Ingen vet hvor haren hopper, eller historien ender - festlig!
  Man skal neimenn ikke skue hunden på hårene eller menn på lakken.
  Lykke til videre i ny leilighet - dere får bare skjenne skikkelig på Ella når hun hyler, så slutte hun nok - ingen trøst til hylene hunder, hyener, ulver eller ugler *S*

  SvarSlett
 4. Å hærremin hatt. Snakk om ville veia ja. Ler så jeg griner her nå. Jeg tror lekkvesenet kommer til å sitte i huet mitt resten av denne dagen i allefall.

  God hælg!

  Line Cathrn

  SvarSlett
 5. Hahahaha, e flira!!!:D
  Ser det hele veldig klart for meg i hodet, og det ser virkelig komisk ut!!:D
  God helg da!
  Klem:)

  SvarSlett
 6. Kniiis!

  Veldig, veldig artig innlegg.
  Du skjønner, jeg har jo barn.. og "min" vekter, er ikke sur lengre, men han har ikke hår.
  Og ingen av de andre jentene har sansen for han her..
  Han er så gira på å prate. Han lyser opp hver gang han kommer inn døra og ser at det er jeg som jobber. Altså, jeg prater jo mer enn gjerne. Men har forklart han at trikset er å jobbe mens en prater. Det er han helt enig i.

  Han jobber jo bare han står rett opp og ned mens han venter på telefon fra en eller annen dame på en annen butikk som må tisse, sånn at han må passe butikken.

  Ble en lang kommentar det her..

  God helg ihvertfall!
  Klem
  -Amalie

  SvarSlett
 7. Ha,ha - takk for god latter - ikveld trengte jeg det mer enn på lenge. Klem C

  SvarSlett
 8. Haha, så herlig innlegg.
  Lekre bilder i innlegget under, blir knallbra i prospektet. Dere skal se budrunden og salget går over all forventning!
  Lykke til!
  klem

  SvarSlett
 9. Herlig historie fra den harde virkelighet! og lekre innkjøp, gleder meg til å følge dere i 2. etg :)

  SvarSlett
 10. :) :) :) :) :)
  dere altså..moro!
  og at bildene ikke stemmer med teksten gjør da aldeles ingenting!
  jeg venter på svar fra Nib om de kan få smisket inn en gjeng interiørgale bloggere, men det var visst ikke tilfelle i fjor, så det er aldeles ikke sikkert
  det lar seg gjøre dessverre. Så da får vi bare vente på svar fra Solveig...
  er jo så mange som har svart at de vil.
  klem

  SvarSlett