søndag 23. desember 2012

Kvelden før kvelden og fjerde søndag i advent

Plutselig var jula der. Den snek seg på gutta litt ulikt enn det den har gjort tidligere år. Med unntak av i fjor, da oppussingsbonanza satte visse begrensninger, har det vært ferdig pyntet til jul lenge før desember satte i gang. Boksene har vært fylt med julekaker av mang en sort, og husets fikenmarmelade og sild stod i fine glass med tilhørende lapper på benken klar til å leveres til venner og kjente. I år var ikke oppkjøringen til jula som den pleier. Ikke at den kom som julekvelden på kjerringa, men likevel noe brått kom jula på guttene i andre denne gangen.


Nettbutikken har krevd mye fra begge guttene denne høsten. Når det er snakk om keiserlig satsing har julen rett og slett mått vike litt. I hvert fall når det kommer til pynting av leiligheten i andre. Juleforberedelsene har fått utløp i nettbutikken, og julemusikken har i kjent stil fått fylle rommet hver eneste kveld hos keiserne. Ja, julefølelsen har vært der hele desember.


Dekoratøren har laget sin fantastiske oberstinnesild, en sild man får vann i munnen av ved bare å snakke om det. Silden kommer fra Dekoratørens familie og har blitt en essensiell del av oppløpet mot julekvelden. Ingen frokost kan gå forbi uten at silden er på bordet. Hadde du smakt på silda hadde du forstått hvorfor. Himmelgutten har i år som i fjor laget julegodter. Hvert år har han testet nye varianter, og hvert år har boksene nesten vært tomme før julen var skikkelig i gang. Som du kanskje forstår går guttene mot julekvelden uten en eneste bit av det hjemmelagede snopet. Og det er nok like greit, da det ikke står på utvalget av andre godter oppe i andre denne jula.I kveld er det fjerne søndag i advent og alle lysene er tent på begge adventsbrettene. Guttene har laget hvert sitt brett. Dekoratøren viste sin adventsstake for to uker siden. Bildene i dette innlegget viser Himmelguttens brett - med frisk granbar, trestjerner og de fantastiske Avvento-trærne fra Kähler. Kvelden før kvelden betyr ribbelukt i andre. Mens ribba står i ovnen vaskes gulv, bad og kjøkken. De siste pakkene får gavepapir på seg og juleneket henges opp på balkongen. Ellablomsten derimot stresser særs lite. Hun har funnet roen på puten sin under juletreet og snorker høylytt, nesten like høyt som Admiral von Sneider skåler med Miss Sophie. Hun har nok det meste under kontroll før morgendagen.


Treet ble pyntet i går og lyser opp stuen på en måte bare juletrær kan gjøre. Årets tre kommer fra Danmark og når nesten helt i taket oppe i andre. 2,8 meter ruver grana med pynt fra topp til tå. Bildene av keisernes juletre spares til selveste julaften.

Håper alle nyter kvelden før kvelden og gleder seg stort til morgendagen!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Ha en fantastisk fin jul - unner deg virkelig en fredfull og rolig juletid. Flott at nettbutikken går så bra - måtte 2013 bli et år fylt med glede og fine minner! Stor klem fra Cecilie

  SvarSlett
 2. Så nydelige bilder!!! Jeg oppdagen nettopp bloggen din gjennom nib.
  God jul til deg! jeg kommer tilbake;)
  Monica

  SvarSlett
 3. Tenker dere har det kjempekoselig til jul....Tusen takk for pakken,den er nevnt i dagens innlegg.
  En riktig fin feiring til dere...
  Juleklem...

  SvarSlett
 4. Ønsker deg og dine en
  riktig god jul:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett