søndag 21. juli 2013

Skippertaksoppskrift: Kylling satay

Det er lenge siden sist keiserne presenterte oppskrift på bloggen. Så lenge siden at det ville bli for dumt å kalle den "ukens oppskrift". Det er jo strengt tatt lenger siden sist et vanlig blogginnlegg ble lagt ut her. Sommeren har medført feriesløv hjerne og manglende kreativitet hva gjelder blogging. Skrivingen går tregt, selv om guttene ikke kan skylde på varme og sol. I Trøndelag har det nemlig ikke vært en eneste dag over 20 grader hittil i juli. Solen vet de knapt hvordan ser ut. Men sommer er det uansett i andre. Heldigvis var varmelampe noe av det første som ble installert på balkongen - og det kommer godt med om man ønsker å sitte der ute om solen tilfeldigvis skulle titte innom. Grillen har guttene hatt stor glede av helt siden snøen forsvant, og i dag deler de en av sine grillfavoritter på bloggen.

Bambusskålen, bestikket (Madam Stolz), glasskrukken (Hübsch), og teakfjølen (HK Living) er fra nettbutikken.

Kylling satay er opprinnelig en rett fra Indonesia og har gjennom guttenes reiser i Asia blitt en favoritt. Dekoratøren spesielt er glad i satay, som er grillspyd av kjøtt med tilhørende saus. Oftest forbindes retten med kyllingspyd og peanøttsaus, og det er nettopp denne varianten keiserne er så glad i. Lett sommermat er det vel ingen som sier nei til. Spesielt ikke mat som er så god at både gjestene og vertsskapet nærmest slikker tallerknene. Retten er rask å tilberede, så lenge man har passet på å legge kjøttet i marinade noen timer i forveien. Peanøttsausen lages rett før maten kommer på bordet.


MARINADE
2 ss soyasaus
1 ss Sambal Olek (eller chilisaus)
2 finhakkede sjalottløk
1/2 finhakket rød chili
1-2 ss finhakket fersk ingefær
1-2 finhakkede fedd hvitløk 
2 ss finhakket frisk koriander
3-4 ss solsikkeolje

Ingrediensene blandes sammen og helles i en brødpose. Kyllingen skjæres i tykke strimler og legges i posen med marinaden. La ligge og godgjøre seg i minst 2-3 timer i kjøleskap.


PEANØTTSAUS
1 boks kokosmelk
2-3 ss rød chilipaste
300 gram grovt peanøttsmør

Kok opp kokosmelken på middels varme og ha i chilipaste. Når det har blandet seg godt har du i peanøttsmøret og passer på å røre det hele godt sammen. La småkoke et minutt eller to, før man serverer med en gang
 

Når kyllingen har ligget lenge nok i marinade tres kjøttet på grillspyd (husk å la de ligge i vann en halvtime først, slik at de ikke tar fyr) og grilles noen minutter på hver side. Server grillspydene sammen med jasminris, agurk, rødløk og selvsagt den fantastiske peanøttsausen. Husk at sausen skiller seg om den står for lenge, så det anbefales å lage den først rett før servering.  


Servert i bambusskål med sausen på eget glass sjarmerer du deg rett hjem hos gjestene dine. Du finner alt i kategorien kjøkken hos keisernes nettbutikk. Hva er forresten din grillfavoritt?

Ha en super uke!
Himmelgutten

2 kommentarer:

 1. Takk for at dere deler oppskrift. Man blir fort litt matlei når varmen slår til for fult. Da er det greit med litt inspirasjon. Herlig bilder og får helt vann i munn. Mmmmm....
  Marte

  SvarSlett
 2. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  SvarSlett