mandag 23. august 2010

Loppemarked i bakgården

Da Himmelgutten flyttet inn på ordentlig for et år siden kom han til dekket bord. Det var ingen ting som manglet, faktisk var det så godt utvalg med ting at det var rent for meget i enkelte kategorier. Himmelgutten hadde med seg mer enn tannbørsten og et skift med klær han også, så en generalopprydding tvang seg fram. Det skal sies at det var ryddet i skap og skuffer i flere omganger, det var bare ikke gjort noe med det som ble "ryddet bort". Egentlig skulle Fretex bli beriket, men noen ting er rett og slett for fine til at Fretex skal selge det til tilnærmet blodpris.


Ideen om et loppemarked kom på bordet, og datoen ble satt. En lite brukt bakgård med plen og behersket beplantning kunne brukes og arrangementet ble annonsert blant venner på Facebook og i lokalavisen. Akkurat det siste førte til at hardcore loppemarkedsmennesker troppet opp, tre kvarter før døren ble åpnet.


Det har nok aldri vært kø foran det portrommet der, men det finnes verre steder å stå en lørdag formiddag. Himmelgutten og Dekoratøren stod med skrekkblandet fryd og bevitnet forsamlingen fra vinduet i fjerde etasje. Disse vet hva de skal se etter og vennskaplig pludring før åpning går over i spisse albuer og dryppende sjalusi over hva andre finner når salget er i gang.


Vareutvalget var bredt, bøker om det meste, ting til pynt og ting til nytte. Klær som har krympet med årene ble også dratt fram, og alt var plassert under kirsebærtrær fulle av bær.


Her er bermen sluppet til og det går hardt for seg. Pruting ble slått hardt ned på, i alle fall til å begynne med. Ting ble til og med stjålet, tenke seg til.


Utover dagen kom kunder med litt mer laidback holdning og dagen ble riktig koselig. Himmelgutten hadde bakt tyttebærboller dagen før og traktet kanner med nydelig kaffe fra Dromedar. Drømmen om en gang å starte en butikk eller en kafé fikk ny energi.Å bli servert kaffe og boller var uventet på de fleste, og mottatt med takknemlige smil. Resultatet av loppemarkedet ble pent, og kun to-tre kurver med ting stod igjen. Det blir nok en ny runde til våren, det er langt fra tomt på loft og i kjeller..
Dekoratøren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar