søndag 15. august 2010

Nytt soverom

Rommet er selvsagt ikke nytt, det har vært her siden 1914. Byfornyelsen krympet det i 1988, og gav det både glatte vegger og hudfarget linoleum på golvet. Da Dekoratøren flyttet inn var veggene malt i en kvalmende blåfarge, sikkert velment men uansett ikke et stimuli til søvn. Veggene ble malt i lys antikk og golvet forble hudfarget. Planene om videre oppgradering ble lagt på is helt til Himmelgutten flyttet inn.

To unge menn er mer enn en ung mann, og mange flere skjorter. Rommet er for lite til å romme både stor seng og klesskap, og åpen løsning er mye penere å se på. Med ny lang hylle fikk man endelig brukt stengene som ble kjøpt på bruktbutikk for en evighet siden. Nye kurver og boksesamlingen holder styr på rotet. Tøyposen fra NN er nesten for fin til å brukes.. Lampen i forgrunnen har ikke fått lys i seg ennå, og venter tålmodig på at rosetten skal komme på plass i taket.


 

 Ikea-kommodene har fått nye knotter i ben og rommer det meste.


Siden Dekoratøren ikke jobber som dekoratør lenger brukes toppen på den ene kommoden som utstillingsvindu. Det skiftes til stadighet, og det forhindrer at toppen blir fylt opp med rot.


Konglene fra julen kom aldri på loftet, de er for fine. Geita er substitutt for husdyr, inntil valpen er i hus. Lampen er lånt fra barndomshjemmet, en solid klassiker fra 40-50-tallet.


Den indiske benken har blitt flyttet rundt på i stuen uten å helt finne seg til rette. På et hvitmalt soverom ble den så fin at har fått fast plass under vinduet. At vi ikke kan henge opp panelovnen igjen får bare være, vi har varme dyner. Gulvet er nylagt furu med tre lag hvitmaling og er en fryd for øyet.

Oppskriften på en fredelig start på dagen.

En gammel krakk oldefar har snekret duger fint som både nattbord og klatreredskap når kortvokste dekoratører skal ta ned ting fra hyllen..
Dekoratøren

4 kommentarer:

 1. Oioi, her var det herlig orden!!
  Lykke til!

  Hilsen Liv

  SvarSlett
 2. Takk!
  Det har vært overraskende ryddig etter oppussingen, men vi kjenner oss selv godt nok til at kaosdyret kan finne seg til rette når som helst..

  Dekoratøren

  SvarSlett
 3. Utrolig stilig! De stengene er de flotteste jeg har sett, tross jeg har sett mange stilige varianter av løsningen med stenger/rør som klesoppheng. Disse topper dem alle!
  Og ja misunnelsesverdig ryddig. :)

  Klem

  SvarSlett
 4. Hvor har du kjøpt de fine stålrørene tøyet henger i????? Send meg gjerne en mail linn9@hotmail.com

  SvarSlett