tirsdag 3. august 2010

Sommer, sild og hjemmelaget rugbrød

Årets sommerferie er over for mange uker siden, men sommeren her hjemme er så vidt i gang. På tross av jobbing, har vi funnet ut at vi forlenger sommerferiefølelsen av å gjøre noen små grep. Som for eksempel å spise skikkelig sommermat. Sild med riktig tilbehør er alldeles herlig en lys sommerkveld. Nytt av året er Himmelguttens siste innfall på kjøkkenet - hjemmelaget svensk rugbrød.


Selvom prosessen må startes et par dager før brødet skal spises, er det ganske så enkelt. Kjøkkenmaskinen gjør mesteparten av arbeidet. Når deigen omsider er ferdig og ligger godt i formene, tryller ovnen frem deilige brød av beste sort.


Og mens man venter på at brødene skal hvile seg spiseklare, hvorfor ikke hurtigsylte kortreiste rødbeter til silda? En del eddik, to deler sukker og tre deler vann gis et oppkok. Legg tynne skiver rødbeter oppi laken og sett kjelen til side for å godgjøre seg i minst en time (gjerne mer). Enkelt, godt og perfekt til sild, leverpostei og annet snadder.


Skjær tynne skiver rugbrød og fyll skivene med sild og ønsket tilbehør. Vips har man ordnet en lett sommermiddag. Snaddermat rett og slett!
Himmelgutten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar