Sett en vanlig hvetebolledeig, og la den heve til dobbel størrelse et lunt sted. Imens lager du sukker-og-kanel-smør ved å røre ut rikelig med nettopp sukker og kanel i meierismør (Rørossmør anbefales). Hvis tyttebærene har vært frosne, er det viktig at de får stå og dryppe av seg overflødig væske. Når deigen er ferdig hevet, deles den i to og kjevles ut i et rektangulært emne. Smør sukker-og-kanel-smøret på øverste halvdel av emnet, slik at emnet er "delt" på langs. Strø på tyttebær på den andre halvdelen og brett smør-delen over den med tyttebær.
Skjær deretter ca 2cm brede strimler og del disse igjen på langs, men la strimlene fortsatt henge sammen øverst. Vri strimlene og knytt de slik at mest mulig tyttebær blir med. Sett på brett og la etterheve på det lune stedet igjen i ca en halvtime. Pensle med pisket egg, strø på demerarasukker (evt. perlesukker) og stek midt i ovnen i 7-9 min i 225 grader.
La bollene hvile og pynt de med melisglasur (komplementerer tyttebærsmaken meget godt). Server lunkne med en stor kopp kaffe eller te. Da kan høsten bare komme!
Himmelgutten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar