søndag 3. mars 2013

Late søndager

Søndag har alltid vært favorittdagen hjemme hos guttene i andre. Etter åpningen av nettbutikken har denne følelsen blitt forsterket. Søndag skal være dagen man ikke må noe, dagen man skal våkne når kroppen og hodet er samkjørte og klare for å ta fatt på det man har lyst til å gjøre. Det er dagen man skal drikke kaffe på sengen, en hel kanne til og med. Med en solid bunke blader oppå sengetøyet og en snorkende hund som gjemmer seg under. Ella er en morgentrøtt hund, hun forlenger gjerne nattesøvnen i det lengste. Som et lite varmeapparat presser hun seg inntil papsene og blir liggende til kaffen er drukket opp. Det er ikke så farlig med luftetur, bare man får være sammen med papsene.


Dagen i dag er dagen Dekoratørforeldrene vender snuten hjem fra varmen, de har vært på to uker ferie med Mor og Far. (Mams' foreldre) Det betyr også at det er siste dag keiserne har bil på en stund. Bymennesker som de er har de ikke bil, de bruker buss, trikk og apostlenes hester. Det er utrolig hva man får med seg på bussen, og Dekoratøren har nå blitt godt vant med å få med seg tre poser, pc-veske og bulldog i bånd inn på bussen. Ella elsker å kjøre buss, det er superstas så lenge den ikke blir stående i ro. Hun liker ikke kø, kø er kjedelig. Da begynner et forsiktig sutrekor nede på gulvet, som i verste fall kan gå over i en full arie. Heldigvis unngår de to å busse i rushtiden, så det er sjelden det blir en scene.


Dekoratøren satt en dag og tenkte at han i løpet av året var halvveis til sytti, men aldri hadde eid en bil. Himmelgutten hadde bil i sin ungdom, men begynner å bli noen år siden det også. Da guttene flyttet for et og et halvt år siden var de på nippet til å kjøpe bil, det samme i oppstarten til nettbutikken. Så gikk det over igjen, og godt er det.


Søndagen har såvidt startet for keiserne, det er kaffe på kannen og ute snør det igjen. Ingen grunn til å løpe i gang dagen, den skal nytes i fulle drag...

Dagens bilder viser egg fra Broste, stettfat i mangotre fra Madam Stoltz og en herlig matte fra Broste.

Keiserklem


1 kommentar:

  1. Stor salut til keiseren!! Du skriver som en konge!!! Koz...
    Astrid

    SvarSlett