fredag 1. mars 2013

Påskeplaner

Keiserne er glade i høytider, selv om de ikke er så religiøse av seg. Der julen er synonymt med stress, mas og stramt tidsskjema er påsken den rake motsetning. God tid, stengte butikker og sofakos med god samvittighet. Lyst ute når man står opp, bare gater og forsiktige løkblomster på balkongen.


Fjorårets påske var den første i den nye leiligheten, og på trass dro Dekoratøren opp påskeserviset fra kjelleren. Inn i oppvaskmaskinen, inn i skapet, og der ble det stående. Ikke en frokost ble det servert på de gule asjettene, ikke en dråpe te var i nærheten av krusene. Kanskje det blir en endring på det i år? Det står i alle fall klart, skulle det være skrypt med kopper.

Vintagekurv

Påskepynten ble tatt fram den også, og det ble pyntet på pikerommet. I år skal stuene pyntes de også,
med vaser, greiner og egg. Mange egg. Hvis det er igjen egg da, de ryr ut av nettbutikken. Greina som Dekoratøren fant på vei hjem fra en søndagstur skal få komme inn i varmen, den står på balkongen nå. Himmelgutt blir temmelig flau når samboeren får det over seg at de greinene som ligger strødd etter en vindfull natt må være med hjem. Siden keiserne går oftere tur i byen enn i marka er det greiner fra parktrær det er snakk om.

Egg

Nevnte grein/lite tre var så stor at Dekoratøren måtte løfte de opp fra snøen for å forsikre seg om at det ikke var et tre med røtter... Det var det ikke, så med mye styr og bannskap fikk han det med seg. Det er i disse situasjonene Himmelgutten forbereder seg på å svare folk som ler at det ikke er samboeren han er sammen med, men en han er støttekontakt for. Legg til en hysterisk pinneglad bulldog som konstant hopper opp og ned, og du har et bilde av keiserfamilien på søndagstur til parken.


På nevnte grein skal altså eggene henges opp. Ikke de på dagens bilder, de skal ligge i store boller og fat.  De er fra Oi Soi Oi og er det absolutte bevis for at påskepynt ikke må være gul. Tre, kurv og pappmasje, alle er de like fine.

Balkongkasse

På balkongen skal de derimot ikke, det blir nok en kortvarig pynteglede, og påsken skal være lang. Den skal være lat og lun og fylt med god mat og drikke. Akkurat nå varter Trondhjem opp med det rene vårvær, det er bare gater og plussgrader. Måtte det vare... Da blir det påskeliljer på balkongen, i nye balkongpotter og kanskje en utekaffe om man kler på seg nok. (Og henter ned balkongvarmeren...)


Pynter du til påske, og i såfall med hva?

Ha en finfin fredag, god helg!
Dekoratøren

2 kommentarer:

  1. Noen har visst funnet bloggeformen igjen?! SOM jeg har kost meg med innleggene de siste dagene! Og dette siste her var i tillegg i "skikkelig, god, gammel keiserstil! Morsom lesing og fine bilder! God helg! :-) Klem

    SvarSlett
  2. Gleder meg såååå til late påskedager her i nord også....håper bare det blir godt vær så man faktisk kan kose seg ute på varandan med solbrillene på nesen :)

    Takk for en flott blogg....den er en glede å lese :)

    SvarSlett