onsdag 3. april 2013

Ukens oppskrift: Lakriscupcakes

Striskjorta er på og havrelefsa er på bordet. Det er hverdag i andre og guttene har lagt nok et kalorigilde bak seg. Påskefri er synonymt med påskemarsipan, lange frokoster, god mat og mye rødvin. Man er da ikke livsnytere uten grunn. Dette merket de selvsagt på bukselinningen da hverdagen kom i går, så nå er det innført visse innskrenkninger i kaloriinntaket. For de som har fulgt bloggen lenge vet at dette ikke er nyheter.


Kalorier eller ei - her kommer en oppskrift som ble testet ut i påsken.  Da guttene selger en rekke godsaker med lakris fra Johan Bülow i nettbutikken har de en god unnskyldning for å teste lakrisen i nye former. Tidligere har Himmelgutten laget flere spennende oppskrifter med lakris, og denne gangen er det en enkel og supergod oppskrift som gjør søndagskaffen eller hverdagskosen til noe ekstra. Lakriscupcakes slo an hos både Overingeniøren og Dekoratør-mams'n, så vel som Dekoratørens mormor og morfar. Og det vitner om at kakene definitivt får ben å gå på om du velger å bake de til helgen.


LAKRISCUPCAKES (16-20 stk)
225 g sukker
225 g usaltet smør
225 g hvetemel
4 egg
2,5 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
8-10 ts  salt lakrissirupSett ovnen på 175 grader varmluft og gjør klar 16-20 muffinsformer (avhengig av størrelse). Bland så det tørre og rør inn de resterende ingrediensene (bortsett fra lakrissirupen) til røren er jevn. Fordel røren i formene og plasser en halv teskje sirup på toppen av røren i hver form. Rør litt rundt i hver form med en kakepinne, slik at sirupen blander seg litt inn i kaken. Stek kakene i 15-17 minutter til kakene er gjennomstekte. Avkjøles før man tar på frosting (eller spis de med en gang).


FROSTING
200 g Philadelphia naturell
2 ss melis


Frostingen lages først når kakene er kalde. Philadelphia røres med melis og lakrispulver, og smøres tykt på hver cupcake. Ikke ha for mye melis i (ingen rause skjeer), for da blir frostingen flytende. På bildet er frostingen nettopp flytende, noe den ikke skal være. Himmelgutten var litt for rask på labben og rørte i litt for mye melis med en gang. Smaken er det dog ingenting å si på. Om du ikke klarte la vær å smake på kakene før frostingen ble laget, kan guttene informere om at frostingen smaker godt uten kake også.


Oppskriften er hentet fra vår leverandør av deilige lakrisprodukter - Johan Bülow. Flere spennende oppskrifter med lakris finner du i deres oppskriftsbank. Produktene finner du selvsagt i keisernes nettbutikk.

God kveld!
Himmelgutten

3 kommentarer:

  1. Høres kjempespennende ut!
    Kanskje jeg må prøve disse en gang... ;)

    SvarSlett
  2. Å,jeg humrer og jeg humrer av de herlige beskrivelsene deres! Kan ikke dere komme og ha skrivekurs for tenåringer som aldri leser lenger? Inspirere med egneeksempler..skulle ønske kidsa skrev som dette, hvor mye festligere hadde ikke rettebunkene blitt? Skremmende hvor effektive de bildene er forøvrig, nå vurderer jeg sterkt lakrispulver og lakrissirup i nettbutikken, stram bukselinning eller ei... Takk igjen for en skrivestil som engasjerer og underholder!

    SvarSlett