Følgende, helst økologiske, ingredienser blandes godt i en bolle:
2 dl grovt sammalt rug
2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 dl havrekli
1 ts salt
7 dl vann
La alt stå og svelle i 10-15 minutter. Imens setter du ovnen på varmluft 180 grader, og smører tre stekeplater med et tynt lag smør. Også mulig å bruke bakepapir, men da blir det noe mer vanskelig å smøre blandingen utover platene. Fordel den svellede blandingen på platene og smør det tynt utover med en slikkepott. Det kan være noe vanskelig å få det helt jevnt, men pass hvertfall på at hele platen er dekket. Sett alle platene inn i ovnen og stek i 5 min. Ta platene ut igjen og del opp knekkebrødene i passe store biter ved hjelp av et pizzahjul. Stek de videre ved samme temperatur i ytterligere 30-35 min. For å oppnå best resultat må du hvert 5. minutt slippe ut damp av stekeovnen. Følg med mot slutten - knekkebrødene skal kun ha en lett gylden farge. Blir de for mørke, smaker de brent.
Avkjøl knekkebrødene på rist. Biter som ikke er helt sprø enda kan stekes i ytterligere 3-5 min. Oppbevar godsakene i en fin metallboks eller i krukker på kjøkkenbenken. Dermed er høstens hverdagsfrokoster og mellommåltider reddet, og bokstavelig talt i boks. Lykke til!
Himmelgutten
Jeg lager også knekkis etter denne oppskriften. KNALLgode er de! Det blir nesten umulig å spise butikk- knekkebrød etterpå.. :)
SvarSlettMed brunost på og kanskje litt te... mmmm..
Klem :)