Høst betyr jo også at butikken bugner over av norsk frukt og grønt. Sesongen er kort, så det er viktig å benytte seg av de flotte råvarene når de er lett tilgjengelig. Epler er en fantastisk deilig norsk råvare, og som skapt for kakefyll. Som epleallergiker blir eplekake og eplemost (eller chutney for den sakens skyld) Himmelguttens eneste mulighet til å få i seg godsakene. Fem om dagen sa du?
Kakebakingen blir vel ikke særlig enklere enn å lage eplekake. Oldemors oppskrift er hverken en hemmelighet eller veldig avansert. På få minutter er røra i formen og klar til å dekkes av eplebiter, sukker og kanel. Det er nærmest tortur å sitte der i godlukta som fyller kjøkkenet mens kaken steker. Heldigvis er det vel verdt det...
Med nystekt kake er guttene klare for helg. Snakk om en deilig start på fridagene!
Himmelgutten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar