søndag 7. november 2010

Ny uke starter med hjemmelaget müsli

Kaloririk mat, kaker og godter nærmer seg med stormskritt. Dietten må trappes opp, dersom de nyinnkjøpte buksene skal holde over nyttår også. Makroner kom kanskje ikke så veldig beleilig på dette tidspunktet, men vi skal nå klare dette også. Trenger jo ikke spise det hver dag...


I Dagbladet Søndag for noen uker siden ble en oppskrift på hjemmelaget müsli presentert. Ikke bare så den god ut, men den ville vært perfekt å gi bort i gave. Da snøen lavet ned da guttene startet søndagen i fjerde etasje idag, passet det veldig godt å teste ut oppskriften. Grunnet noen manglende ingredienser i kjøkkenskapet, i tillegg til en hasselnøttallergi, ble noen modifikasjoner utført.


FROKOSTMÜSLI
75 g kokosmasse
75 g flytende akasiehonning
125 g usaltet smør
150 g grovhakkede mandler
350 g store havregryn
75 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g pinjekjerner (helst gresskarkjerner)
25 g linfrø
1 ts kanel
1/2 ts maldonsalt
1/4 ts malt muskatnøtt
50 g brunt sukker
2 dl rosiner


Kokosmassen ble stekt på en bakepapirdekket stekeplate i omtrent 4 minutter ved 170 grader varmluft, slik at massen var lett gyllen. Smeltet smøret ved lav varme i en kjele og tilsatte honningen. Deretter ble mandlene blandet med resten av de tørre ingrediensene (bortsett fra kokosmassen) i en stor bolle, som igjen ble rørt godt sammen med smør og honning. Massen ble fordelt på to store stekebrett og stekt i ca 20 minutter ved 180 grader varmluft (begge brett samtidig). Halvveis i steketiden ble massen vendt litt på, og mot slutten passet undertegnede på at massen ikke ble brent (kort vei fra gyllen til brent). Det hele ble så avkjølt og tilsatt både kokosmassen og rosiner, før de ble fylt på norgesglass. Dersom den oppbevares tørt, holder müslien seg sprø og god i minst to uker.


Søndagsfrokosten var dermed reddet. Müslien smakte herlig til både yoghurt og tjukkmjølk fra Røros (en ny favoritt). Frisk frukt og granateple passer også utmerket. Det var med andre ord en godt fornøyd Dekoratør som fikk spise frokost i sengen idag.
Himmelgutten

2 kommentarer:

  1. Wow...endelig skulle jeg finne en spennende oppskrift på müsli..tusen takk, og for en nyyyydelig blogg du har. Legger deg på blogglisten min jeg. Takk for titten!
    Klem fra Maliva

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Müslien er veldig god ja! En del av mandlene kan selvsagt byttes ut med hasselnøtter, og gresskarkjerner passer også bra i blandingen. Lykke til!

    SvarSlett