lørdag 6. november 2010

Prosjekt: Ny stue til jul, del 2.


Det males i fjerde etasje, både formiddag, ettermiddag og kveld. Taket er hvitt igjen, veggene er helt hvite for første gang, og nå må den forhatte kirsebærparketten vike for litervis med Tre Stjerner. I dag har Dekoratøren lært at tørketiden som står på malingsbøtten nok er mer veiledende enn en fasit. Støvtørr meg ensteds, nå er det søte små fotavtrykk bort til lampen og vinduet. Strøk fire må til, og da må det da bli bra!


Dette er gulv nummer tre i leiligheten som males. De to første var nylagte furugulv, mens det nå er klikklaminat som får fire lag maling. Hunken på fargehandelen, fra nå av kalt Nordlands Trompet, lovte at det holdt med å vaske det grundig med vann og gulvrens. Det ser lovende ut!


Med dette prosjektet ble den eneste varmekilden i leiligheten tatt ned, så maling er en heller kjølig forøyelse og ullsokker må til. Dekoratør-mams'n har kjørt guttene rundt i dag på jakt etter panelovner. Det ble en hyggelig tur, men ingen ovn ble med hjem. Stuen skal få en glassovn, og den må selvsagt bestilles. Kjøkkenets ovn skjules godt av spisebordet, så den trenger ikke å være fullt så fotogen. Viktigst er at det ikke er en gjennomstrømmingsovn, altså en som ikke herder støvet til sot. Det har vi hatt, og sporene synes på veggen.


Lørdagskvelden tilbringes på kjøkkenet og soverommet. Himmelgutten lager müsli og makroner, og Dekoratøren blogger mens han planlegger første runde av julepynten. Han har lest hos Emmeline at hun har et kott til adventspynt og et kott til julepynt. I enkle arbeiderstrøk i Østbyen har man én loftsbod, og der har man alt stuet sammen. Godt man har bilder fra i fjor så man ser hva man har! (iPhone-blinkskudd, derfor litt kornete look.)


God lørdagskveld godtfolk!
Dekoratøren

5 kommentarer:

 1. Male laminat?? går det an! Jøss- håper dere legger ut bilder av det endelige resultatet!! Har et grufult kirsebær beiset tregulv...uffameg.....men tanken på å male gjør meg kvalm, og i allefall når jeg ser det trengs fire strøk!! - - pusset dere først?

  SvarSlett
 2. Sålangt ser det ut til å gå kjempefint! Vi legger inn litt lengre tørketid enn på furugolvene, men det ser meget lovende ut. Nordlands Trompet sa at pussing ikke var nødvendig, det holdt med grunnrens. Himmelgutten vaska golvet så det skumma og etterpå ble golvet mye mattere. Det er ikke så mye arbeid å male golvet, det er bare å rulle på!

  SvarSlett
 3. Det blir veldig fint. Og julepynten deres ble jeg noget missunelig på!

  SvarSlett
 4. Takk! Ny sofa flytter inn i stua imorgen - vi gleder oss. Blir nok flere innlegg med julepynt fremover. ;)

  SvarSlett