tirsdag 2. november 2010

Prosjekt: Ny stue til jul

I år har målet vært å pusse opp stue, gang og soverom. Før jul. Soverommet var det enkleste prosjektet, guttene tok fatt i mai og fikk hjelp av Dekoratør-paps'n til å legge nytt gulv. Å ha en 180x200 cm seng stående på stua gav til å begynne med litt hotellfølelese, men ingen synes vel det er stas å ligge på hotell hele tiden? Soverommet ble akkurat så lyst og luftig som guttene hadde tenkt, og med nytt soverom og forholdsvis nytt kjøkken har man ikke like mye bruk for stuen. Den ble rett og slett litt glemt.


Planen om å male opp stuen har blitt utsatt i flere år, nå er det ingen som kan gjette at veggene er egghvite engang. Gjester har sett opp i taket og fundert seg fram til at alle sotflekkene sikkert er sånn som det skal være nå til dags. Ovnen fikk kjørt seg kraftig sist vinter og tok hevn med å sote ned veggen over. Her trengs mye salmiakkvann og mange liter hvitmaling.


Golvet er ikke selvvalgt, det lå allerede i leiligheten da Dekoratøren kjøpte den. Mørk kirsebær var sikkert fint rundt 1999, men det suger til seg alt av lys i et lite rom og nå er planen å få samme golv som på kjøkken og soverom.


Sikre i sin sak om at en ny sofa var nødvendig solgte guttene den de hadde på finn.no før de i det hele tatt hadde bestemt seg for hvilken de skulle kjøpe. Derfor sees det nå tv fra en liten Emma-stol og en hard spisestuestol med bratt rygg. En lite gjennomtenkt plan, men nå er avgjørelsen tatt: Sort fløyel fra IKEA. Fra en tanke om en myk linsofa via hvitt skinn til altså svart fløyel. Passe bohemsk, og de fleste putetrekkene på putetrekkloftet gikk videre på audition.Bokhyllene er solgt og bladsamlingen er silet, Himmelgutten har vært streng og bestemte at det måtte ryddes kraftig.


Malerklærne er på hver kveld, litersvis med Lady går med og neste uke kommer sofaen! Jajippiviglæross!

2 kommentarer:

  1. Jeg gleder meg til å komme på besøk å være til pynt og spre glede i stua deres :D Jeg lover å ikke hjelpe til med malinga. Klem fra Marri:D

    SvarSlett
  2. Du er hjertelig velkommen, julebrusen står klar!

    SvarSlett