onsdag 3. november 2010

Retro brettspill rett i hjertet

Etter en noe motvillig tur innom Fretex på vei hjem i ettermiddag, ramlet Himmelgutten over en fantastisk skatt. For en godt over gjennomsnittet luftfartinteressert mann var det vanskelig å skjule ekstasen over å ha funnet et nydelig brettspill fra 60- eller 70-tallet med tittelen "Rundt i verden med SAS".


Ikke bare omhandler spillet en historisk periode for vårt nasjonale flyselskap, det består også av riktig så stilige rekvisita - som blant annet selve spillbrettet. Er det ikke fint? Skal ikke se bort ifra at brettet havner i ramme og glass på guttas nye stue.


Spillet er i fantastisk god stand. Det ser ut til å ikke være noe særlig brukt. Enten har spillets tidligere eier vernet meget godt om det og vært restriktiv med bruken, eller så er det rett og slett kjedelig å spille det. Men det spiller da ingen rolle!Små søte spillbrikker og andre tilsynelatende ubrukte rekvisitter lå pent i boksen da det ble åpnet. Spillreglene er til og med klistret opp i lokket.


SAS produserer ikke brettspill lenger. Det er lenge siden glasdagene i luften, og glamouren i luftfarten er historie. Derfor er det ekstra stas å ha fått tak i noe av minnene fra den tiden.


Undertegnede har en barnslig glede over dagens funn. Han har bestemt at guttene må teste spillet før spillbrettet eventuelt blir veggpryd. Som om vi ikke hadde nok å henge fingrene i frem til jul...


Himmelgutten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar