torsdag 28. februar 2013

Mors kopp, Snild pike og Tante

Overingeniøren drakk i mange år kaffen sin av en farsdagspresang. Overrakt av en stolt sønn med kjeven halvveis ut av ledd av gjesping. Etter hvert mistet den både hank, gullkant og glasur, men den var nok spesielt god å drikke av siden den likevel fikk leve videre i skapet og på frokostbordet. I disse tider er det Nespresso som setter standarden for kopper hjemme hos Dekoratørforeldrene. Det har degradert både Bogstadkopper og Blå Måke.

Tante sin kopp. Stort sett brukt av overingeniøren.

I skapet hjemme hos keiserne står to kopper som såvidt overlevde skaptømmingen i farmor Aases leilighet. Farmor var glad i kopper, og hadde flere fine serviser. Som selvsagt skulle spares til finere anledninger, dette var ikke hverdagskopper nei. Derfor måtte overingeniøren og frue drikke kaffe av kopper merket Bestemor og Tante. De står såpass høyt oppe i kjøkkenskapene at guttene dropper å ta dem fram så ofte. Dekoratørmams' barnekopp merket Snild pike står i et skap den også, en utmerket kopp for en enkel espresso. (Nå vet du det mams, du kan bestille espresso i koppen din neste gang du er på besøk!)

 

Det er muligens på tide med nye kopper? Liebe har oppdatert sjangeren med to rause kopper uten hank, og du finner dem her!

Ha en finfin dag!
Keiserklem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar