søndag 19. mai 2013

Brikkene som rommer alt

Keiserne hadde en kort periode da de bodde på femti kvadrat ikke mindre enn fire spisebord i leiligheten. Et var med klaffer, et var rundt og pent og strengt tatt et høyt salongbord, et var blått og et var svartmalt og i løse deler. Klaffene gikk i kjelleren, det blå på loftet og det runde endte på stua. Det svartmalte ble demontert maks, før det kunne flyttes inn på kjøkkenet. Fullt så trange dører er det ikke der de bor nå, og ikke trengte de å skyve bordet sammen heller. Selv med alle illeggsplatene framme i lyset er det fortsatt plass til en glad calypso rundt i rommet. Bordet er skrevet om før, det er dessverre malt i hui og hast av en nå nedlagt butikk. Med lateksmaling som sprekker opp.



Duk er ikke enkelt, selv ikke nå som bordet er i full lengde. Hvite duker må være litt tykke, hvis ikke blir de lysegrå mot svart bordplate. Brikker er derfor et godt alternativ, og de nye brikkene til Bon dep er som skapt for bordet til keiserne. De er rause i størrelsen, det er plass til både store tallerkener, glass og bestikk.



Dekoratøren åpnet skapene en ettermiddag og dro ut både det ene og det andre av glass, bestikk og serviser. Nye kombinasjoner ble oppdaget, og ting som var tiltenkt et kommende loppemarked har fått fornyet oppholdstillatelse i skapene. Dette loppemarkedet burde egentlig vært arrangert for lengst, det er bare det at det må ryddes i kjelleren først. Man må jo vite hva man skal selge unna. Datoen for opprenskning var "i løpet av påsken". En stund siden, og nå er det rett og slett for bra vær til å være i kjelleren. Til helga, kanskje?




Akkurat nå er det sommer-Trondhjem som gjelder, og brikkene skal få lufte seg på balkongen i kveld. Dekoratørforeldrene og Mor og Far kommer på grillmat, og da må det dekkes pent på ute på balkongen. Kanskje messingbestikket skal få være med på festen?

Ha en fortreffelig pinsehelg videre!
Dekoratøren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar