tirsdag 3. juli 2012

En sjelden blomst

Guttene i andre sådde både det ene og det andre i pottene sine for noen uker og måneder siden. Det meste begynte å spire, men noen prosjekt ble kansellert under veis. Her om dagen ble de siste tre kanskje-pottene kassert. Skjermdillen ble ingen suksess, ikke dufttobakken heller. I potten som skulle romme prydgress dukket det opp en lang stilk. Denne så mistenkelig ut som noe fra en annen potte, og mistanken viste seg å være rett.


En enkel, lys lilla kornblomst strakk seg ut av potten og bortover gulnet avispapir. Håpet er at de tre pottene med langstilkede spirer ute på balkongen snart varter opp med like fine blomsterhoder. Kanskje de blir motiverte om de får stå ved siden av markjordbærplantene? De har endelig kommet med blomster og keiserne gleder seg til å plukke markjordbær på balkongen. Inntil det rødmer i pottene får guttene kose seg med Ellablomsten. Hun er syk og svak og dårlig bak stakkars. Løpetid, rift på øyet og en hoven klo, det skal ikke være enkelt...

Men en sjeldent fin blomst, det er hun!
Keiserklem

1 kommentar:

  1. Den var fin ja! Stakkar Ellla... Maja hoppet ned fra en stol idag og vi trodde hun hadde brukket benet. Men nå går hun nesten på det igjen, og vi håper at en god natts søvn vil gjøre underverker. Det er nesten uutholdelig å se på, håper Ella blir fort bra igjen og.

    Klemmer herfra:)

    SvarSlett