søndag 15. juli 2012

Figgjo i våre hjerter

På fredag, som så mange andre fredager, ventet en overraskelse hjemme i andre. Dekoratøren hadde nok en gang vært på skattejakt hos Fretex. Funnene som tidvis får bli med hjem begeistrer ikke alltid Himmelgutten like mye som hans bedre halvdel. Noen ganger går de rett hjem, andre ganger må undertegnede bruke litt tid til å venne seg til bruktfunnet. Denne fredagen skjulte det seg så fine skatter i "TAKK-posen" at det ble hysteriske tendenser hos keiserne.


Det er lenge siden guttene snakket om det pastellfargede mokkaserviset til Figgjo, som så verdens lys på 50-tallet en gang. Helt siden Himmelgutten ble introdusert for dropsene av noen kopper, tilhørende skål og asjetteer, har han vært helt enig med sin makker om at en dag måtte et slikt servise få hedersplass i glasskapet på spisestuen. Det har ikke stått på manglende tilgang til serviset verken på Finn.no eller i bruktbutikker. En noe stiv pris derimot har satt en stopper for at guttene har kjøpt de. Denne fredagen skulle sette en stopper for denne trenden, da Dekoratøren timet Fretex-besøket perfekt.Bare en time tidligere hadde mokkaserviset kommet ut i butikken. Og heldigvis for både Dekoratøren (skal vi kalle han Bruktkuppkongen?) og hans kjære var det ingen som kom han i forkjøpet. Tenke seg til det! Til kr. 125,- per kuvert var det ikke noe å tenke på. Ikke et millisekund en gang. Han måtte nok styre seg litt, for å unngå å veive ned noen av delene i ekstase der han stod på Fretex fredag ettermiddag. Det skulle tatt seg ut å ha knust en av dropsene på vei til kassen. Dekoratøren handler heldigvis avbalansert og ustresset i slike situasjoner. Himmelgutten hadde garantert klart å knuse både en skål og asjett før damen bak disken hadde rukket å pakke det inn. Jammen godt at han ikke var med Dekoratøren på skattejakt denne gangen.Fint servise må innvies med fin kake. Sånn er det bare. (Regelen ble innført i dag.) Så da var det bare å svinge seg på kjøkkenet i formiddag. En sommerlig og feststemt kake måtte til - valget ble en jordbærterte med mandelbunn og vaniljekrem. Den ble servert ute på balkongen (under varmelampen) sammen med nylaget kaffe og litt ekstra vaniljekrem. Mokkaskjeer fra Himmelguttmams'n fikk være med på slaberaset, et annet bruktfunn i form av en liten kaffekanne i sølvplett likeså. Det var god stemning der ute i kveld, og kan virke som om serviset har funnet seg godt til rette i andre. For de som mener å ha sett askebegerne på bloggen tidligere, så tar dere helt rett. De fant Dekoratøren også på Fretex for snart et år siden.Det ble litt sen blogging denne søndagen. Soveromsoppussing har fylt dagene denne helgen, og tiden flyr fort når det er sommerlyst til langt på kveld. Det er lett å glemme hva klokken er. Noen som kjenner seg igjen? Og forresten - kakeoppskriften kommer sammen med flere bilder av pastellserviset på tirsdag.

Ha en fortreffelig aften!
Himmelgutten

11 kommentarer:

 1. For et fantastisk servise=) Skjønner godt at det fikk være med hjem. Fortsatt fin sommer til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Lekkert! Eg hadde nok også knust eitkvart på veg til kassa... Og kaka - vakker, såg nydeleg ut!

  Nyt sommaren!
  Klem,
  e (som planlegg tur nordover i august) ;)

  SvarSlett
 3. Ååååå!! Heldiggriser altså!!! Ønsker meg også sånne!!
  Var så heldig å vinne de bladformede små fatene i en Giveaway i fjor! Jippi! Så jeg skal ikke klage:)
  Kaken så deilig ut!
  klem

  SvarSlett
 4. Bare en ting å si: fantastisk:-)

  SvarSlett
 5. at eit bilete kan gjere så glad! herleg :)! likte så godt det biletet av servicet, kaka og den fine sølvkanna :)! det såg berre så dekadent og "50-talls" ut :)!
  utan å kjenne dokke, fekk eg berre følelsen av at dokke må ha kost dokke innmari ute med kake og nytt service i dag :)!

  SvarSlett
 6. Veldig bra at der kjem oppskrift, for den kaka såg veldig god ut!

  Gratulerer med godt kupp, sannelig verdt ei feiring :)

  SvarSlett
 7. ÅÅÅÅ, jeg besvimer...det er bare såå fint, heldige dere, godt det kom hjem til noen som vet å nyte det;) ha en fin sommer videre, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 8. Nydelig, det serviset er bare til å spise opp ;) For en flott ny introdusert tradisjon, den tror jeg at jeg må adoptere :) God sommer !

  SvarSlett
 9. Hold da op, hvor er de fine.
  Hvem der dog bare havde en så heldig Dekoratør at gå på skattejakt med:)
  Go' sommer fra København

  SvarSlett
 10. Det var et fantastisk fint fund, må man sige. Sommetider er det helt utrolig, så heldig man kan være. :-)

  SvarSlett
 11. Dette må være noen av de mest fantastiske bildene jeg noen gang har sett, sukkertøy for øyet!

  SvarSlett