mandag 30. juli 2012

Smakebit fra nytt soverom

Det er sommerferie i andre, og guttene nyter daglig late morgener med kaffe og avisen i senga. Akkurat som i helgene. Å ha helg hver dag er i grunnen helt greit. Det virker som om Ellablomsten også synes det er helt greit, der hun insisterer på å ligge snorkende mellom paps'ene til langt ut på formiddagen. Et hundeliv sa du? På tross av ferie i kalenderen bruker guttene dagene flittig med malingskost, sparkelspade og sandpapir. Soverommet er det siste rommet hos keiserne som inntil nylig ikke hadde blitt rammet av oppussingsbonanzaen.


Den tid er snart forbi. Furupanel er langt vekk, og det er også mange lag tapet fra alle mulige tidsepoker. For en stund tilbake strippet guttene alle soveromsveggene fri for alt og et ubehandlet råpanel kom til syne. Foruten hundrevis av spiker og stifter var panelet nokså vel bevart. Derfor bestemte guttene seg for å beholde panelet og male det i en litt mørk farge.


Det ødelagte strekte taket ble også revet ned. I taket skjulte det seg også råpanel, som faktisk var i knallgod stand. Grunning og to lag maling gjorde susen og er allerede klart til innflytting. Fargekvalene rundt valg av veggfarge endte til slutt opp med den syvende fargen guttene prøvemalte. 'Sort pepper' fra Jotun viste seg å være helt perfekt. Passe mørk, passe grå og fylt med stemningen som guttene håpet på.


Lenge før guttene valgte ut farge, ja faktisk lenge før de andre rommene var ferdig oppusset, ble det kjøpt en rull med fantastisk tapet fra Ralph Lauren. Blåfargene og mønsteret falt guttene for med en gang, og uten den største planen fikk den bli med hjem til den da nyinnkjøpte leiligheten i andre. Da veggfargen var bestemt, kom guttene på tapetrullen som lå i et av skapene på soverommet. Og du og du - den matchet veggfargen som bare det. Er det ikke fint?


Tapeten skal få kle skapdørene på soverommet. Det kommer til å stå til fin kontrast til veggene og de hvite listene. Gulvet får fargen 'Mohair' - også de malt furu. Guttene holder på hver dag nå for å bli ferdig innen kort tid. De gleder seg stort til å innrede det store soverommet, hvor det til og med blir plass til en stor garderobe. Blir nesten jubelstemning når det tas i bruk - for i dag henger skjortene på et spinkelt stativ fra Ikea. Herregud som de gleder seg!


Håper alle nyter julikvelden!
Himmelgutten

7 kommentarer:

 1. Ooooh, dette så lovende ut!! Nydelig tapet og digger den mørke gråfargen.
  Gleder meg til å se endelig resultat! Kos dere med malekosten :)

  SvarSlett
 2. Så fint det blir!
  Liker sort pepper :)
  Gulvet er noe lysere? Høres ut som en bra plan, gleder meg til å se mer ;)

  SvarSlett
 3. For noen flotte fargekombinasjoner. Dette ser lovende ut!

  Lykke til!

  SvarSlett
 4. Oj oj oooooj! Det trur eg muligens er den finaste tapeten eg har sett, nokonsinne... Nydelig, rett og slett!

  SvarSlett
 5. Lækkert! Hvem hadde trodd at Ralph Lauren og Maria Montazami skulle bli BFFs og rulle rundt i mohair og pepperkorn?!

  Klæm fra Maratonjenta!

  SvarSlett
 6. Hvor er I dog flittige i Jeres ferie. Men jeg kan godt forstå det, når belønningen er så fin og så tæt på. Jeg er da også helt vild med den tapetrulle. Smukt mønster. Glæder mig ligesom de andre til af se det færdige resultat.
  Knus til Jer alle tre....

  SvarSlett