mandag 2. juli 2012

David med noe attåt

Da var det visst juli allerede. Sommeren er for lengst i gang, selv om man kanskje ikke helt har fått det med seg. Tordenbyger og temperaturer ned til fyre-i-peisen-nivå har ført til at sommerklærne fortsatt ligger på loftet. Men sommer er det uansett. Basta! Loffing i byen med Toms på føttene og solbriller på nesen er deilig selv om solen ikke steker. Litt kjekt er det dog å ha med en ekstra cardigan og kanskje et skjerf i veska. Utekaffe drikker man jo på denne tiden av året.


I helgen har guttene utnyttet tiden til det fulle. Fredag kom det storfint besøk fra Mosjøen. Selveste Ergoterapeuten, hennes mann og verdens blideste lille Nordlands-prinsesse var på storbyferie, og til stor glede for guttene la de inn et langt besøk i andre. På lørdag stilte guttene opp som flyttehjelp for Malene, som sårt trengte en hjelpende hånd med å bære møbler og masse fine ting opp i hennes nye leilighet i et av byens finere strøk. Et par timer ble nokså mange, for flyttehjelper blir belønnet med god oppvarting. Utelunsj i solen ble det også, innimellom sofabæring og pappeskestabling. Det er vel ingen hemmelighet at det var to støle gutter som hev seg rundt søndag morgen for å fikse opp soverommet (les: kaosets siste skanse) til kveldens innrykk av både Himmelgutt-paps'n og Lillebror.


Hektiske helger er sjelden kost oppe i andre, men det blir fort hektisk når guttene har lett for å utsette praktiske gjøremål. Ja, som for eksempel å pusse opp soverommet. Litt flaut er det jo å avsløre at rommet (enda) ikke er ferdig (eller påbegynt for den saks skyld), men keiserne har ikke akkurat ligget på latsiden etter jul. Noe pause må man jo ha for å kunne ha energi nok til å gyve løs på en ny runde igjen.På soverommet er det meste forarbeidet nå unnagjort. Siste rest med fjerning av gamle stifter gjenstår før grunning og første malingsstrøk får dekke veggene innen kort tid. Gutta teller på knappene om de skal fjerne det ødelagte taket først, fremfor å bare male det. Det spørs om det ikke er i for dårlig stand til nettopp det siste. Uansett, så er soverommet nå beboelig. Begge keiserne synes det er fantastisk å se rommet som et soverom. Et rom uten rot og haugevis med nedrevet furupanel og sagflis. Et beboelig rom. Hurra for det!Nå hadde undertegnede nesten glemt vår kjære frokostgjest, David. Han insisterte nemlig om å få bli med hjem til andre fra matbutikken lørdag kveld. To slitne gutter lot seg lett sjarmere av en kjekkas i bar overkropp. Forsidemannen på ELLE havnet kjapt i handlekurven, sammen med siste utgave av Gourmet (litt for å veie opp for hunken). Søndagsfrokosten ble derfor spist i selskap med David. Deilig tyrkisk yoghurt med müsli, honning og friske jordbær, aprikos og moreller fikk også være med. Dekoratørens grove horn også. Kaffen ble drukket av finkoppene - favorittene fra Royal Copenhagen som Himmelgutten fikk av sin kjære august i fjor. Duken fra Bungalow blir man aldri lei, ei heller de fantastiske serviettene fra Ferm. Det er jo klart at man må imponere gjesten på pikerommet. Guttene er skjønt enig i at han storkoste seg ved frokostbordet denne søndagen. Uten en masende kone og bortskjemte barn. I fare for å provosere på seg noen kjære lesere, tror jeg vi stopper historien her denne gangen.

Håper alle har en fantastisk start på juli!
Himmelgutten

3 kommentarer:

 1. Så fine bilder!:) Og herlig lesing! Jeg gleder meg veldig til å se drømmesoverommet når det er ferdig. Må bare spørre hvilken butikk som selger de fine, fine serviettene? Klemmer til dere alle tre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, søta! Serviettene er kjøpt hos Ting. :)

   Slett
 2. skjønne bilder
  delikate saker og appetittvekkende mat
  :)

  SvarSlett