torsdag 28. juni 2012

Nå kan varmen bare komme

Gårsdagens sutreinnlegg ga overraskende mye respons, tusen takk for omtanken til både smådeppet dekoratør og løptidsdebutant-hunden. Dagen tok seg opp, og dagen i dag er mye bedre. En liten kjøretur med Overingeniøren i hans tempo, altså ikke noe slinger i valsen, innom Living bragte en ny bambussofa på plass på balkongen. Etter en medium stor presskanne med kaffe og selvbakte horn klarte Dekoratøren selvsagt ikke å vente til hans hardtarbeidende halvdel kom hjem, sofaen måtte brytes på plass med en gang.Med et forundret og trusebekledt pelsbarn som tilskuer ble blomster og potter skyflet tilside og sofaen kom på plass. Selgeren som solgte sofaen til Dekoratøren kunne fortelle at hun trodde den var flatpakket. Det var den ikke, men det var helt greit. Bambus er er høyst levende treverk, så det hadde sikkert vært en mare å få delene til å passe sammen. Ella, som er dels bever i følge Dekoratørmams, gikk løs på et armlen men ga seg heldigvis fort.
Under "Om oss" heter det at dette er bloggen til to unge menn og en liten dame, i en passe stor leilighet hvor det alltid er plass til en pute til. Nå er det plass til mange flere puter, innleggsputeregnskapet går ikke opp. For å fylle opp ute på balkongen ble det lånt puter både her og der, og selv om det ikke ble direkte tomt etter lånerunden må det nok noen nye innleggsputer til. Noen kommer til å himle kraftig med øynene av dette avsnittet. Er du en av disse: Pass på så du ikke blir sånn! (Det var trusselen Dekoratøren fikk fra sitt opphav da han gjorde grimaser som liten.)Putene som fikk æren av å innvie sofaen er en god blanding av nye og gamle favoritter. Bygården er jo malt i en lyseblåtone som er i friskeste laget, så blått, lin og hvitt passer fint sammen bambus til nevnte vegger. Trøndersk sommer tatt i betraktning kan det nok bli aktuelt å dra de grå lammeskinnene opp i sofaen også, sammen med en raus samling blå pledd. Guttene har hele tre forskjellige mørkeblå pledd, nå skal de opp av kurven og ut i lyse sommernetter.


Norgesglasslyktene fra 50m2 har endelig kommet ut på balkongen, de ble tross alt kjøpt for å stå der. De har vært i bruk siden de ble kjøpt, og før dagens fotografering måtte de vaskes. Sandkakeformer er jammen skarpe saker gitt, Dekoratøren endte med batman-plastret finger. Nå står de på bordet ute sammen med en improvisert stormlykt satt sammen av en veldig høy sylinder og en trelysestake.


I morgen kommer det storfint besøk fra Nord-Norge til keiserne, da er det forhåpentligvis varmt nok til å innvie sofaen. Grilles skal det i hvert fall, så litt uteliv blir det nok. Det henger juksevarme ned fra taket, med den og pleddbunken og nok vin blir det nok kjempebra.


Overingeinøren har forøvrig bursdag i dag, og det har sannelig Himmelguttmams også. To foreldre/svigerforeldre med bursdag på samme dag er ikke noe å kimse av. Gratulerer med dagen begge to! Applaus og klemmer og hipp hurra! Vi er så glade i dere!
Stor keiserklem!

8 kommentarer:

 1. Tillykke til de ældre generationer fra Danmark.
  Hvor er det en flot sofa I har købt. Den passer da perfekt til altanen. God idé med sådan et komfortabelt møbel i uderummet.
  Tænk hvad voksne kan finde på at sige til børn. Husker tydeligt den der med, at man ikke skulle gøre sig skeløjet, for hvis vinden vendte ville øjnene blive siddende!
  Iøvrigt sidder Ole og jeg og griner ved tanken om det trusseklædte pelsbarn. Ole har aldrig haft hund, og er en ren novice udi husdyrhold. Det der med dyr og trusser er nok det mærkeligste han i sit liv har hørt om. Håber den lille pige er ved at vænne sig til situationen;-)
  Knus herfra....
  Kate

  SvarSlett
 2. Å så fint! Vilken underbar plats ni har där ute på balkongen.
  Och det kan väl inte finnas en enda människa som menar att man kan ha för många puter?!? Det finns ju ALLTID plats till en till... ;-)

  Ha det gott!

  SvarSlett
 3. Fineste bambussofa med masse flott puter i - me love!!

  Klem

  SvarSlett
 4. Det ble bare rålekkert,flotteste sofaen med flotteste fineste putene i:)
  Grattis til alle bursdagsbarn,og ha en strålende festlig feiring...
  klem

  SvarSlett
 5. Får man ikke sommerstemning av disse bildene, så vet ikke jeg! Jeg trøster meg med dem mens været her er grått og trist.

  Takk for masse inspirasjon og nydelige oppskrifter dere deler!
  Håper dere får sommerdager!

  SvarSlett
 6. Så fin stemning det ble på balkongen. Eksotisk med bambus og de fine mønstrene på putene. Håper det blir mange solskinnsdager i Trondhjem i sommer, slik at dere kan nyte denne lille oasen.

  Stakkars lille Ella. løpetid er ikke moro for små vofser.

  SvarSlett
 7. Love, love den batikkputa!!! Så fint i bambusbenken deres altså :)

  SvarSlett
 8. Det blei kjempe lekkert! Den høge sylindervasen med lysestake inni var prikken over i'en for min del. Ok, då har eg Bambus sofa på ønskelista... Som om eg trengde meir på den.

  SvarSlett