torsdag 20. juni 2013

Hjemme hos oss, akkurat nå

Etter at guttene åpnet nettbutikken er det et spørsmål som går igjen når folk lurer på noe om stil og hva de har hjemme. "Har dere alt i nettbutikken hjemme?" Det har de ikke. Det er god plass i leiligheten i andre, men ikke plass til alt nettbutikken rommer. De har jo en del ting fra før også, for mye mener mange. Akkurat passe, mener guttene selv. Man vet aldri når man får bruk for noe, plutselig skal man dekke til en bankett eller to. Puter får man ikke nok av heller, nå er det faktisk litt lite innleggsputer å ta av, bambussofaen på balkongen krever mange puter og låner litt fra alle rom.


Mye fra nettbutikken er innom keiserleiligheten, som regel for å bli tatt bilde av. Kopper og glass blir testet i oppvasmaskin, kopphåndduker får en runde i vaskemaskinen. Noen puter er så fine i sofaen at de får bli der. Geisha-puta fra AU Maison er et typisk eksempel på dette, og siden store deler av grønnfobien til Dekoratøren har gått over har den fått selskap av ei grønn fløyelspute fra Bungalow.


Disse har nå fått en venn fra Tine K. Det merket har ikke keiserne i nettbutikken, så den har de kjøpt hos Hviit. På Bloggbliss 2013 i København møtte de Linda som står bak bloggen og nettbutikken, og for ei dame. Full av energi, smilende blid og fargerik. Akkurat som puta med trykt mønster. Linda fortalte at hun nå så mer til mannnen sin enn noen gang, etter at han begynte å jobbe sammen med henne med nettbutikken. Det er framtidsplanen til guttene også, og å høre henne beskrive hvor herlig det var ga næring til akkurat den planen og drømmen.


Resten av putene er fra nettbutikken, fra både oppstartsesongen og denne våren. På bordet har samlingen lykter vokst seg fyldig. Noe er fra det private rekvisittlageret i kjelleren, noe er fra Fretex og noe er fra nettbutikken. Keiserne har hele tiden hatt som filosofi at de skal bo i et hjem, ikke i et utstillingslokale. Dermed vil det aldri bli kun ting fra nettbutikken i interiøret, selv om utskiftningsmulighetene kommer hyppigere enn før...


Akkurat nå sittter Dekoratøren med ryggen til denne sofaen, blogger og spiser en sen frokost om en annen. Å jobbe for seg selv har sine fordeler. Av og til er det fryktelig ensomt, som regel er det veldig befriende. Å ha tid til å tenne lys på bordet til frokost for eksempel, å kunne lage god kaffe og selv bestemme når man skal gå på jobb. Den dårlige samvittigheten for å ikke være der "i rett tid" henger fortsatt litt i, men med god hjelp fra Himmelgutten er den i ferd med å slippe. Tante Martha i København har lært bort at dårlig samvittighet kan man bare slutte med, legge fra seg. "Den kan du jo ikke bruke til noe som helst", skrev hun i et brev. Det har hun helt rett i.


Derfor rusler Dekoratøren og Ellablomsten til jobb så snart dette er lagt ut, antakelig i rolig tempo og med små stopp om de finner fine markblomster på veien. Planen er å sette dem i små vaser på showroom, ta bilder og skape litt #instakos.

Ha en finfin dag, takk for besøket og se bort fra panelovn og riper i gulvet på dagens bilder. Det er jo et hjem det er snakk om, og der er det som regel panelovner og riper både her og der.
Dekoratøren

6 kommentarer:

 1. Hei dåkk to :)

  E frøktele dårlig t å kommenter,heilt elendig faktisk.Men d kjæm itj tå at æ ikke læs kvart et innlegg me fryd & glede,og kose mæ nå så inn i granskogen me god tekst,bilda og humor;.

  Klæm fra Butikkjomfrua

  SvarSlett
 2. En ting kan jeg i alle fall si etter å ha vært inne i denne fantastiske leiligheten, og det er at det definitivt er et hjem, og ikke bare et utstillingslokale! Helt skjønn miks av funn fra turer og personlige favoritter. Noe å hvile øynene på uansett hvor man snudde seg!

  Høres deilig ut å kunne jobbe sammen, styre dagene litt mer etter seg selv og ikke etter klokken... Men, for meg forblir det en drøm. Men gleder meg desto mer over at andre faktisk får det til :)

  Ha en videre deilig helg!
  Gi Ella en ekstra klem fra oss i kveld!

  SvarSlett
 3. Jeg beundrer leiligheten deres veldig! Helt etter min smak, med den uhøytidelige og hjemlige atmosfæren. Jeg har lett etter lampa dere har ved sofaen! Kan jeg spørre hva den heter, evt. hvor den er å få tak i?
  Hilsen en stor beundrer på Hedmarken; Heidi

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Heidi på Hedmarken!
   Lampa heter Loft og den kan du bestille i nettbutikken! Den er ikke lagevare, men vi bestiller den gjerne til deg.
   Keiserklem

   Slett
 4. Hei! Hvor er den hvite lampen på bordet ved sofaen fra? Hva heter den, og hvor er den å få tak i? Jeg flytter til København på lørdag, så om den er å få tak i der (og dere vet hvor) blir jeg superhappy!! Hilsen Ida :)

  SvarSlett
 5. Jeg fant den på butikken deres! Men akk, den passet ikke en students lommebok :(

  SvarSlett