søndag 23. juni 2013

Uventet engasjement

Da Himmelgutten flyttet inn hos Dekoratøren kom han til dekket bord. Skap og skuffer var allerede fulle og velassorterte. På kjøkkenbenken derimot, der manglet det en for han, livsnødvendighet. Tørkerullen. Dekoratøren hadde vennet seg av med å ha papir på kjøkkenet, etter å ha gått tom en gang og aldri husket å kjøpe ny. Det fungerte fint med klut og kopphåndduk. For han. Det hadde ikke Himmelgutt mye tro på, og gjorde kort prosess. Slik kom vår siden trofaste venn Torky inn i familien. Siden har den vært hjertelig tilstede og konstant i veien på kjøkkenbenken.


Da nettbutikken var et faktum og innkjøpene i gang kom guttene over en tørkerullholder hos Madam Stoltz. Enkel, laget av mangotre og til en meget fornuftig pris. En ting Dekoratøren var helt sikker på at  han aldri kom til å ha i egen butikk ble scannet inn og var blant de første artiklene som ble levert. Godt mottatt av kundene ble den også, utsolgt på en, to, tre.


Derfor ble det aldri noen tørkerullholder på guttene i andre. Torky stod naken på benken, helt til en kurv fra Madam Stoltz ble med hjem for å romme planter på balkongen. Et innfall førte den hvite runde opp i kurven, og der har den blitt stående siden. Nå er den ikke i veien lenger, og får henge med smørkoppen og Fjordkrukkene fra Helbak. Til og med den gule vekta har veid nykommeren opp og ned og går for godkjent.


Den første tørkerullholderen fra Madam Stoltz er på lager igjen, og den ble løsningen i en langvarig diskusjon om papir på benken eller ei hjemme hos HKH. Da maken ga etter for at tørkerull var en nøvendighet å ha framme, ikke minst når man har baby i huset, fikk fruen det travelt. Etter en kjapp sms-utveksling kom HKH trippende bort til showroom for å hente nyanskaffelsen.


Ikke trodde Dekoratøren at han skulle komme til å kjøpe inn tørkerullholdere til nettbutikken, og ikke trodde han at kom til å blogge om det heller. Et uventet engasjement altså, for en triviell men nødvendig ting. Krukkene fra Helbak er ikke like nødvendige, men akk så vakre. Fargene går rett hjem hos keiserne, og mange kunder også. Nå er det kun en smørboks igjen, om du skynder deg blir den din!

Ha en en finfin søndag!
Dekoratøren

4 kommentarer:

 1. Er det den lille eller store kurven dere har tørkerullen i? Genial løsning :)
  Hilsen Ellen

  SvarSlett
 2. Kjekk løsning!
  Og de fine Fjord-krukkene da... Jeg har vært inne hos dere mang en gang og kikket på dem. Men nå har jeg pålagt meg litt kjøpestopp enn så lenge. Må ha litt pæng til olivenolje, ost og gelato når vi skal til Italia i sommer også.

  Fin ny uke til dere!

  SvarSlett
 3. vi har bruk for noen kurver i et hyllerom som er 27 cm i høyden. hva foreslår du? er den fra madam stoltz for høy med hankene?

  SvarSlett