søndag 6. november 2011

Breaking news: Skjulte skatter i skapet!

Etter flere uker med nokså moderat aktivitet på oppussingsfronten har guttene i dag virkelig tatt i et tak. En fremdriftsplan i tråd med juleforberedelsene ser Keiserne seg nødt til å følge. Og da kan ikke en søndag holdes hellig, selv ikke i keiserlige residenser.


Soverommet har nå fått den høyeste prioritering i andre. Tanken på en jul med sengen på spisestuen kan gi selv den mest avslappede blogger mareritt om natten. Det er rett og slett ikke noe annet alternativ enn å sette i gang med å få i stand soverommet.På soverommet, eller det som omsider skal bli soverom, gikk Keiserne i dag løs på en noe hjemmesnekret garderobeløsning fra midten av forrige århundre. Uvisst om hva rivingen av garderoben ville bringe frem i lyset, gikk de på med stor lyst etter middag. Utstyrt med hvert sitt brekkjern og vernebriller hakket de seg gjennom både furupanel, huntonitt, papp og utallige lag tapet.


Inne i garderobeskapet viste det seg at flere skatter var skjult. Dekoratøren synes det var storveis at hans teori om en original døråpning mellom stuen og soverommet faktisk var en realitet. Plantegningene av leiligheten fra 1906 viste nemlig en åpning mellom rommene. Derimot var det lite som tydet på at det har vært slik. Men det var det nå altså. Bakerst i skapet kan man tydelig se åpningen i veggen.Foruten døråpning, var det flere skatter som fikk se lyset i kveld. Både ammunisjon, gammelt målebånd og et sett strikkepinner dukket opp mellom tapetlag og huntonittplater. Mon tro hva som fikk piken Anne til å legge igjen stikketøyet der? Den største skatten av de alle ble dog avdekket for en halvtime siden. Under de mange tapetlag på bakveggen i garderobeskapet avdekket Keiserne ubehandlet perlestaff. Tenke seg til det! Drømmen om perlestaff i flere rom lever dermed videre. Guttene er i ekstase! Kanskje det ikke blir tapet på soveromsveggene allikevel?

Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Fint innlegg, morsomt å tenke på alle rare ting som skjuler seg inne i de hundretusenvis av bygårdsleiligheter rundt omkring!

  SvarSlett
 2. Oj - så kult! Den leiligheten kommer til å bli SÅ TØFF! Med alt dere beholder av orginalt materiale kombinert med den røffe og vakre stilen dere har - jeg sier bare WOW! Garantert materialer for de som lager boligreportasjer - G A R A N T E R T!
  Ps, vet ikke hva dere syns om kandalaberen fra RICE, ble det helt feil?? Klem Cecilie som er ubeskrivelig nysjerrig på ferdigbilder når den tid kommer ; )

  SvarSlett
 3. Å herlighet, jeg kjenner jeg levde meg helt inni den rivingen hi, hi.
  Så spennende det må være!
  Stå på videre så julen kan nytes på nytt soverom ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 4. Morsomt å rive! -enda morsommere når man finner skatter :) Gleder meg til å se det ferdig :))
  -synnøve-

  SvarSlett