søndag 13. november 2011

Jorden rundt etter nytt støpsel

Reiselysten er stor hos Keiserne. Det var vel Himmelgutten som tilførte ekstra lyst for denne typen syssel da han flyttet sammen med Dekoratøren. Helt fra han var liten drømte han seg bort til fjerne strøk, og det var kanskje derfor han nokså tidlig fikk en globus inn på rommet sitt.


Himmelgutten elsket å studere globusen som fikk hedersplass på kommoden. Lyset var helt fantastisk når mørket hadde senket seg og alt annet lys var skrudd av. Det var som om man var i en annen verden når han snurret seg avgårde mellom kontinenter. Historiene ble lange og mange, og er i dag gode minner fra barndommen.


I tenårene forsvant globusen ut av livet til Himmelgutten. Hvor den ble av vites ikke. Det er først i senere tid savnet kom etter globuslampen. Det finnes mange typer å kjøpe både på nettet og i ulike butikker, men de fleste mangler sjarm og den ekstra gløden som globusen fra barndommen hadde.


Gleden var derfor enorm da Dekoratøren en dag for mange uker siden kom hjem med en fantastisk globuslampe fra Fretex. Ikke bare hadde den rett farge, typografien var til og med tredimensjonal. Wow! Dekoratøren hadde fått beskjed om at globusen var fra Sverige, og at den derfor ikke kunne tilkobles strøm her til lands før man skiftet støpsel. At globusen skulle få se lyset gikk dermed i glemmeboken, og den har nå stått i vinduskarmen en god stund.


Her forleden forsøkte allikevel Dekoratøren å koble globusen til strømmen, og jammen meg var det ikke lys i den. Hurra! Støpselbytte er dermed ikke nødvendig, og Himmelgutten kan nå drømme seg tilbake til barndommen ved å snurre seg fra kontinent til kontinent på globusen. Siden den gang har han faktisk besøkt nærmest alle verdenshjørner, som gir en slags tilfredsstillelse når han drømmer seg avgårde med globusen. Verden virker så mye mindre enn den gang, men nå har man jo blitt voksen også.

Himmelgutten

5 kommentarer:

 1. Ååå, jeg elsker slike barndomskjenstander som gir en helt spesiell følelse i hele kroppen. Jeg syns jeg ser en liten Himmelgutt på rommet sitt etter leggetid, hihi:) Har dere sett Pixar sin film "Up"? MÅ sees! Tenkte litt på den da jeg leste dette innlegget. Lov meg at dere skal se den!

  Er så glad i bloggen deres, og måten dere skriver på får til og med min kjære til å stoppe opp og lese teksten når jeg skal vise han de fine bildene:)

  Klemklemklem:)

  SvarSlett
 2. Barndomsgjenstander altså, med G. Haha, jeg gir meg over! Dekoratøren skjønner nok hva jeg mener, haha!

  SvarSlett
 3. Åh, akkurat en sånn globuslampe hadde jeg å!!
  Og drømte også om å ut å reise;-)
  Gøy å se
  Klem

  SvarSlett
 4. Jeg læste Jeres indlæg igår aftes inden jeg skulle sove og blev da helt blød om hjertet.
  Sikken en evne til at skrive han har, Himmelgutten. Tusinde tak :-)
  Kate

  SvarSlett
 5. Jeg har også gode minner om globuser. De er vakre og så skaper de en slags reiselyst og inspirasjon. Selv har jeg veldig lyst til å dra til Australia. Det hadde vært knallbra.

  Vigleik.

  SvarSlett