mandag 21. november 2011

Å snuble i tussmørket

Belysning er ikke enkelt. Hverken Dekoratøren eller Himmelgutten har lett for å finne lamper de har lyst på, og nå begynner det å haste. Blunker man en ekstra gang går man glipp av dagslyset, og det er rett og slett for mørkt i enkelte rom til at man får gjort det man skal. Fredag ettermiddag fikk Dekoratøren en fiks idé om at han skulle ta ned de tre provisoriske pærene som var hengt opp på kjøkkenet og erstatte dem med en kulelampe lånt fra gangen.

Som en fru Luna man kan slenge lasso rundt, om man ikke snubler på veien.


Ikke noen Biltema-variant dette her, denne er en original fra Overingeniørens garasje. Og som Dekoratøren glemte å nevne i teksten...

Guttene kjøpte nemlig to hvite kulelamper på Living da de var der, to fine lamper som skal lyse opp gangen. Den ene henger nå altså på kjøkkenet, og da er med andre ord manko i gangen allerede. Den fikse ideen fungerte forresten ikke optimalt, det er så langt fra lyst nok på kjøkkenet etter at gangen måtte låne ut en av sine nye lamper. Det er veldig koselig, men det er vanskelig å se hva man holder på med når lyset ikke er sterkere enn koselig...

Alma-lampen, før den endte på gjesterommet.

Piken Anne ble jo tildelt lampe for en stund siden, det ble eget innlegg om det til og med. Belysningslykken var kort, for Almas lampe ble tatt ned for å unngå å havne i en fektekamp med listverk. Takhøyde på 3 meter forplikter, det er lange lister som skal på plass. Derfor havnet Alma-lampen i taket på gjesterommet, og der blir den nok hengende. Den passer bedre der, og lampen som hang der kan jo kanskje brukes i et annet rom? Dekoratøren vil ha den midlertidig opp på stuen. Der er det en rosett i taket som gråter over å ha blitt tildelt en IKEA-skjerm av det helt enkle slaget. Himmelgutten er ikke helt enig, han synes den indiske lampen fra gjesterommet er for liten.

Den indiske lampen som kanskje havner på stuen, kanskje på pikerommet. Kanskje på soverommet.

Mer skal det ikke til før diskusjonene er i gang, og ofte peiler den inn på hvordan en lysekrone skal se ut. Guttene er enige om det meste, men de har ikke helt samme smak i lysekroner. Himmelgutten har sin favoritt, og blir blåfornærmet når samboeren melder at den er "litt for bakeri, liksom". Spisestuen er begunstiget med samme IKEA-skjerm som stuen, og der skal Dekoratøren ha på plass en lysekrone før jul. Ingen diskusjon, om det så ender opp med å tømme bunadfondet. Lysekrone skal på plass før julen ringes inn. Det er bare det at de han har lyst på koster halvparten så mye i Danmark og Sverige...

-vi har alle våre utfordringer, i Keiserleiligheten haster det med å få opp lamper så man kan se dem. Ha en finfin mandag!

Dekoratøren

7 kommentarer:

 1. Phu, kjenne t lampevalgproblematikken! Her ska 4 lampa kjøpes inn, og det e neimen ikke lett. Glede mæ t å se ka dokker ende opp med, kanskje det sprer litt inspirasjon hitover:) Fortsatt god mandags kveld! Klæm:)

  SvarSlett
 2. Fin og inspirendes blogg, la meg som følger:=9 Ses innom hos meg neste gang?

  SvarSlett
 3. Så det er i Danmark man kan gjøre lampekupp? Bra å vite.
  Fruen og jeg skal til København i helgen og har egentlig tenkt at vi burde høre med dere om steder vi bare MÅ besøke. Men så langt har vi ikke kommet. Før nå. Tips mottas med stor takk :-) .
  Ellers følger vi prosjektet deres med stor interesse. Artig å se.

  SvarSlett
 4. Syns også det er vanskelig å finne lamper jeg liker, og her i huset sliter vi med at jeg klarer meg helt fint med koselig, svak belysning det meste av tiden, mens mannen sverger til overvelmende takspot belysning :-( Heldigvis får jeg ofte viljen min ;-) Har 2 lamper nesten tilsvarende den indiske deres. Liker dem kjempegodt, men de lyser nesten ikke, så den ene ligger på vent i kjelleren til jeg kommer på en smart sted til den.. Ønsker dere en fin kveld videre i halvmørket :-)

  SvarSlett
 5. skal se etter København tips hos dere. Mener vi har sett dere skryte av Guldsmeden tidligere og. Der bor vi i helgen. Er vel ikke umulig at det er noen Keisere der også:-)
  Lykke til med stue og soverom. Og god tur.

  SvarSlett
 6. Åå, jeg er så glad i bloggen deres :)
  Tonnevis av inspirasjon og veldig artig og følge med på oppusningseventyret deres.

  God helg :)

  SvarSlett
 7. Ja, lamper kan gi mareritt.. Vi har bodd i huset på landet litt over ett år nå og ennå klarer ikke vi å bestemme oss ;))

  Jaja, måtte keiserene ha en finfin advent-søndag!

  Milla

  SvarSlett