mandag 7. november 2011

Loveramics

Dekoratøren falt pladask for noen skjeer fra Loveramics da han var i Hong Kong i april. Skjeene ble blogget om da han var tilbake, så fine var de. De er brukt litt også, og er ikke på langt nær så skjøre som de ser ut til. (Litt for store til å spise egg med, men det er verdt litt søl når skjeen er så pen!)


Det ble en tur innom samme butikk som skjeene ble kjøpt på, og hva så man der? Et tilbud på kopper og espressokopper? Det kan man jo ikke gå fra, nei det hadde vært for galt. Derfor ble det med to espressokopper med lyseblå hank hjem, for espresso drikker man ikke i så store selskap, det holder da med to? Ikke noen umiddelbar sammenheng med skjeer som er litt for store til å spise egg med, men likevel.


Dekoratøren tenkte at nå hadde han mestret både beherskelsens og begrensningens kunst, stolt var han faktisk. Helt til han bommet, igjen, og tok feil rulletrapp på et kjøpesenter. For der, ned i kjelleren var det en butikk som så ut som et helt vanlig glassmagasin i Norge. Litt av ditt, litt av datt. Litt Menu, litt Alessi, litt Iittala og litt Stelton. Og Loveramics. Alle delene i det som viste seg å være et lite servise. Inkludert en kaffekanne, og det tenkte Dekoratøren at var noe Keiserne kunne ha bruk for. En som man kunne helle espressoen oppi fra espressokannen. Butikken var stengt, så det måtte bli dagen etter.


Morgenen kom, Dekoratøren kom seg ikke innom før endt arbeidsdag. Kannen var borte fra hyllen, den stod bak disken. Da ekspeditøren spurte om han trengte hjelp svarte han ivrig ja. En slik kanne! Nei, det hadde de ikke. Nei, helt sikkert ikke. Eller var det Dekoratøren som skulle ha den som skulle sendes til en annen butikk? Naive og blonde nordmenn er ikke frekke nok, så Dekoratøren gikk tomhendt og dypt skuffet ut av butikken. Nå var kannen blitt til en må ha-ting.


En kjapp runde på nettet fra hotellet, Loveramics hadde en liten flagship store i Soho. Dit skulle ikke Dekoratøren, så skuffelsen ble druknet i en Starbuckskaffe med matchende sjokolademuffin. Lykken snudde derimot en uke senere, det ble nemlig en dag i Hong Kong på vei hjem fra Kina! Hurra! Soho, watch out!


Soho er den mest sjarmerende delen av Hong Kong synes begge guttene, det er en annen puls der enn i resten av byen. Det gjør ikke noe at det er langt å gå, det er så mye å se på! Dekoratøren fant butikken og kjente at det var veldig, veldig riktig å prioritere en pose derfra i tillegg til all håndbagasjen ellers. (1 kolli meg ensteds...) Mens Dekoratøren ventet på tur kom han fram til at kaffekannen var en tekanne, og at det var veldig dumt med en tekanne og espressokopper. Det var like greit å kjøpe med to vanlige kopper også. De kunne man røre i med skjeene som er for store til å spise egg med også. Og når man først hadde to espressokopper i kofferten og var på vei til å kjøpe to kopper og en tekanne var det jo rent for dumt å ikke kjøpe med to asjetter? De var jo fine de også, og de tok jo ikke noe plass?


Den søte piken som jobbet der snakket ikke et ord engelsk, men assistenten hennes bablet i vei. Han var fra Vancouver egentlig, og visste hvor Norge var og vips var samtalen i gang. Det ble til en superhyggelig handleopplevelse, vel verdt å bære en pose med keramikk i tillegg til koffert og veske og en pose til på flyet. Før taxfree. Serviset, som det har blitt, er ikke innviet ennå. Det må liksom bakes noe spesielt til dette, så mye styr og så fryktelig langt innlegg som det har blitt av det. Diplom til deg som orket å lese alt!

Ha en fin-fin kveld, her skal det rives soverom!
Dekoratøren

17 kommentarer:

 1. åhh! Det der var et stykke kunst, herregud så fint!

  SvarSlett
 2. Å, nå kjente jeg virkelig begjær! Jeg vil ha diplom! Og hvis du/dere vil dra en gang til, og kjøpe et service for meg også, kan jeg godt gullforgylle! Noe så vakkert! Lyseblått er min farge, og så med kruseduller attåt!

  SvarSlett
 3. ehmmm, servise. Men det hadde vært toppen på service

  SvarSlett
 4. Orker å lese..?
  Ingen problem med så morsom tekst ;)
  NYDELIG servise!
  Det var virkelig verdt strevet.
  Ha en fin kveld.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 5. Et diplom ligefrem :-) Nej jeg synes det var sådan et dejligt indlæg. Tillykke med det nye stel.
  Knus og dejlig aften

  SvarSlett
 6. Herrrlig innlegg!! Har savnet disse klassiske Keiserinnleggene (blir ikke feil å kalle dem det?!) og bare sånn for ordens skyld; det serviset var verd hver en omtur, bomtur, event overvekt og overantallkolli (term om særdeles handleglade turister - for å beskrive: slike som tar med en en fullt utstyrt kichen aid kjøkkenmaskin OG 50 avskårne roser som håndbagasje fra Køben!)

  Fin rivningsaften gutter, klem fra Karlotte

  SvarSlett
 7. Innlegg fra dere er bare helt konge å lese :) Like spennende og innholdsrikt hver gang !!

  Herre min hatt så lekkert dette service var, smelt... Lekkert design og nydelig med den lys-blå-fargen !!
  Så bra når det ene fører med seg det andre i sånne tilfeller :))) Slitan med herligheten !!!

  Klem Heidi :)

  SvarSlett
 8. Fantastisk. Det ble en "må ha ting", fordi den plutselig var utilgjengelig. Kan tro jeg kjente meg igjen i det. Det var jo et vakkert servis, likte skjeene spesielt godt:)

  SvarSlett
 9. Jeg er jo en ihuga fan av det dere gutter skriver om og viser frem. Har også observert at dere er svært så bereist, deriblant i København...... så nå lurer jeg på om jeg kan få noen VIP tips om København??:) Reiser over sjøen om en liten måned:)

  På forhånd tuusen takk!! ♥

  SvarSlett
 10. Absolutt NYDELIG!! Noe slikt skulle jeg hatt på Pastelleriet vettu.
  Klem Madelén

  SvarSlett
 11. Du og du for et nydelig servise!!
  Hadde gått noen mil for det jeg å ;-)
  Klem

  SvarSlett
 12. Diplom til meg;)
  Jeg liker å lese blogger også, mye sjarm i det. Elsker å ta del i oppussingen deres:)
  klemklem

  SvarSlett
 13. Nog har jag orkat läsa allt. Det är bara att sända diplom. ;-)
  Nydelig servis - nu vill jag også reise till Hong Kong!

  Håper ni har en fin fin tirsdag!

  SvarSlett
 14. For en herlig tekst! <3

  SvarSlett
 15. Rett og slett vakkert, dette serviset deres gutter! Ser meg enig at her må det absolutt bakes noe spesielt ;)

  Og så må jeg skryte litt til dere. You always make me laugh :D Dere skriver helt herlig!

  God helg :)

  Milla

  SvarSlett