fredag 29. april 2011

Ikke født med sølvskje i munnen

Å spise egg med sølvskje ser bra ut, men noen optimal løsning er det ikke. Keiserne bruker derfor stort sett benskjeer når egget inntas. Da er det bedre at selve eggeglasset er i sølv. (Fretex-plett) Dekoratøren er svak når det dukker opp små blanke ting i jakten på bruktskatter. Drømmen er et kaffe og te-sett i sølv, et slikt sett som afternoon tea serveres i på de store hotellene. Det er ikke mange slike sett å finne, og det ene Dekoratøren har funnet har Himmelgutten satt ned vingen for. Strenge Himmelgutten.


I Hong Kong fant Dekoratøren disse lekre skjeene i porselen. Glasuren er helt matt på skaftet og blank til at man ikke får frysninger på skjebladet. Det var litt utplukket i fargene, men en deilig lyseblåfarge var det to esker. Lyseblå kan man bruke til så mangt, og sammen med hvitt, blått, grått og brunt servise kommer nok disse skjeene til bli favoritter.


Respatexunderlaget er en av brikkene som er skrevet om før, Keiserne har fått litt dilla på å servere mat på brikker i stedet for asjetter. Det mangler jo ikke på asjettalternativ, men det er moro å gjøre ting litt annerledes innimellom. 


I går skrev Dekoratøren at han søkte inspirasjon i blader og blogger, to dager etter at Himmelgutten fortalte om ny inspirasjon fra Asia. Keiserne er venner og enige om det meste altså, inspirasjon hentes fra så mangt. Dagens kongelige festligheter inspirer til en royal lørdagsfrokost, Dekoratøren gleder seg til å dekke bord. De nye skjeene skal innvies og sølvet skal fram, dette blir stas!

Ha en henrivende fredagskveld!
Dekoratøren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar