onsdag 27. februar 2013

Vårfornemmelser

Det er snart mars, og mars er en vårmåned. Selv i trivelige Trøndelag. Keiserne vet det mest sannsynlig kommer et snøslipp til, men akkurat det velger de å se bort fra når sola titter fram, termometeret viser røde grader og tykke islag renner ned i sluket. Akkurat når det selvsagt ikke våryre tendenser ute, det regner og det er grått. Enda bra guttene fikk tatt litt bilder i helgen, for da var det veldig deilig vær.


Utvalget i nettbutikken øker stadig, og flere hyllemeter til nyhetene må inn. Guttene har vært en runde på IKEA allerede, mend det ble sannelig ikke nok. Selvsagt røyk de på en smell i planteavdelingen denne gangen også. Himmelgutten fant påskeliljer til 9,- kroner stykket, og satt der så pent på huk for å finne de fineste. "Hvor mange skal vi ha?", spurte han naivt. "Ni krona? Stykket? Vi tar et brætt." Svarte Dekoratøren, som tenkte at nå blir det påskeliljer både til keiserhjemmet og til showroom. Det ble det, og fine er de. I løpet av mandag har det kommet blomster på alle sammen, så nå er det vårstemning på begge sider av byen.


Himmelgutten har forresten lært seg å kjenne igjen en ny fugl, Sidensvans. Han var først imponert over at samboer og svigermor med den største selvfølge kunne artdefinere fuglen han beskrev etter å ha sett den i neket på balkongen. Etter litt skjønte han at det er den eneste fuglen Dekoratøren husker navnet på, foruten sjur å kråk å måse.


Det er litt tidlig å sette påskeliljene ute ennå, men snart er det tid for å fikse opp balkongen hjemme hos keiserne. Akkurat nå bærer den desverre preg av å være en plass man kan sette ting man ikke vil ha inne i leiligheten. Ting man ikke gidder bære ned i kjelleren. Slike samlinger er sjelden pene å se på, så keiserne må ta seg sammen. Vårbringende påskeliljer burde være motivasjon nok. Dét, samt rydde plass til sinkhuset på bildet under her. Det er så flott med lys i at det kommer til å åpne dørene for vårsesongen lenge før det blir temperatur til å sitte ute.


Du finner sinkhus-palasset, den grå potteskjuleren, sykkelkurven, balkongpotten og puten med neonfugl på i nettbutikken.

Ha en finfin vårdag!
Dekoratøren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar