mandag 23. april 2012

Midlertidig lysekrone

I mange år har begge guttene drømt om en plass å ha en skikkelig lysekrone. Da de i fjorårets sommerferie ramlet over drømmeleiligheten, slo de til og kjøpte seg det som den gang var drøyt 100 kvadrat med furuhelvete. Furu eller ei - drømmen om lysekrone var straks mange steg nærmere enn den hadde vært på veldig lenge. Plutselig hadde de opptil flere steder hvor lysekrone kunne være passende.


I motsetning til mye annet i keisernes verden, ble det en noe normal rekkefølge av innkjøpet denne gangen. Det var ikke slik at de først kjøpte lysekrone de deretter måtte finne en leilighet å ha den i. Litt fornuft er det da hos guttene også. Altså var det leiligheten som først ble anskaffet. En riktig lysekrone med fine prismer får nok vente en stund, for variantene Dekoratøren og Himmelgutten har sett seg ut er langt dyrere enn budsjettet tilsier. I hvert fall på denne siden av sommeren.


Frem til en lysekrone får pryde spisestuen, har Dekoratøren vært i kjelleren og hentet frem den lille lysekronen som i sin tid hang på kjøkkenet i gammelleiligheten. Det var tilbake i de dager hvor guttene knapt kjente hverandre, og undertegnede visstnok kom flaksende inn i livet til Dekoratøren. Under denne lysekronen innså Himmelgutten at han hadde funnet mannen i sitt liv.


Kjærligheten for hverandre har vokst siden da. Det har forsåvidt kjærligheten for fine ting også, og da spesielt gamle ting. Etter at kransen over spisestubordet forsvant etter jul har det føltes tomt i rommet. Den store rosetten fortjener selskap der oppe, og da var de fint at Dekoratøren kom til å huske på lysekronen fra det gamle kjøkkenet. Det tok ikke lang tid fra idéen kom til den han i rosetten med tente lys. Der skal den få henge frem til en prismelysekrone er på plass en gang i løpet av året.


Håper alle har hatt en finfin start på uken!
Himmelgutten

2 kommentarer:

  1. Ååå, kjærlighet som vokser er det beste jeg vet <3 Og den lysekrona har jeg siklet etter siden jeg for første gang var på julebord som Dekoratøren arrangerte. Håper lysekrona dere virkelig har lyst på plutselig dukker opp, helst på salg ;) Klemklem:)

    SvarSlett
  2. Denne var jo knallfin da! Jeg har også en midlertidig lysekrone under rosetten, mens jeg sparer til en stor og dyr en..


    Ha en finfin dag

    Klem Lottemora

    SvarSlett