torsdag 19. april 2012

Sausa i hodet

Guttene i andre er glade i kalorier. De kommer nok aldri til å melde seg på lavkarbobølgen, og de kommer ei heller aldri til å prøve Nutrilett. God mat er de rett og slett altfor glad i - begge to. Saus er selvsagt intet unntak. Nå høres det ut som om det spises saus til middag hver eneste dag hos keiserne, og det er faktisk et godt stykke fra sannheten. Bildene i dette innlegget forteller en litt annen historie.


Er man glad i mat, kan man ikke la vær å spise. Det er visst ikke bra heller det. Så da guttene bestemte seg for å bremse litt ned på kaloriinntaket var sausen en del av første tiltakspakke. Nå skal ikke denne tiltakspakken utbrodere, for da blir det altfor kjedelig. Men denne pakken sier dessverre ingenting om shoppingrestriksjoner. Mulig den burde det, men de kunne lett blitt kjedelig for bloggen det også. I kjent stil dukket det derfor opp en søtt lite sausenebb i fantastisk rosafarge på keiserkjøkkenet her forleden. 


Da var det vel ingen overraskelse hvem som hadde gått en liten omvei på tur hjem fra jobb. Det kan lett bli med gamle fine ting hjem når slikt skjer. Og selv om sauseforbudet var iverksatt i andre, fikk sausenebbet gleden av å bli tatt i bruk. Hva er vel bedre da enn å fylle nebbet med mørkeblå plommer?


Plommene var visst ikke så veldig gode, for etter en knapp uke har det ikke minket spesielt mye. Himmelgutten er allergisk, så han får ikke lov til å smake på den fargesterke frukten. Men han er like glad - for plommene tar seg veldig godt ut i noe rosa. I ettermiddag fikk både nebbet og frukten selskap av et herlig stoff fra Kongens by. Stoffet ble kjøpt inn for å bli pute for lenge siden, men det kan faktisk se ut til at det blir løper av det istedet. Det passer perfekt inn på pikerommet sammen med spisebordet og alt annet der.


Det kan bli lenge til varm saus får gleden av å serveres i sausenebbet. Tiltakspakken vil nemlig pågå en god stund fremover. Allikevel er en søndagsmiddag perfekt debut for rosa porselen. De neste middagsgjestene kan dermed glede seg. Det kan bli skikkelig stas!

Ha en herlig torsdagskveld!
Himmelgutten

5 kommentarer:

 1. Så fint! Og saus som er så godt! En middag hvor det egentlig hører med saus blir liksom ikke det samme uten. Så flinke dere er som klarer å holde dere i skinnet, her rakner det hver dag, haha!

  SvarSlett
 2. Hehe, sausenebb er undervurdert i våre dager!

  SvarSlett
 3. Rosa sausnebb! Herlig, herlig gutter :) Godt å se at gamle skatter fortsatt blir satt pris på. Takk for blomsterfinn tips forresten! Da er jeg litt mindre grønn når det kommer til blomster.

  Ha en herlig aften!

  Cat

  SvarSlett
 4. Nydlig nebb selv om det må trøste seg med plommer fremfor saus.

  Kom innom oss for å bli med vårt store blogglotteri da vel :)

  SvarSlett
 5. Nydelig sausenebb da! Skålen er sikkert superfin å ha stearinlys på også. God helg!

  SvarSlett