søndag 8. april 2012

Som plommen i egget

Ferie er og blir fantastisk! Trioen i andre nyter påsken til det fulle og bryr seg lite om snøen som fortsatt laver ned på utsiden av vinduene. Inne i leiligheten er det vår med løkblomster overalt. Fargesprakende ranunkler, ivrige påskeliljer, søte perleblomster og vårlige tulipaner fyller keisernes hjem i hvert et rom. Guttene blir rett og slett ikke lei av blomstene, som påminner om at det faktisk er april og bare uker unna småsko i maisola.


Løkblomstene har fått plass i det meste oppe i andre. Noen er heldige og har fått sitte i noen rustikke terracottakrukker på manilabordet i stuen (som Dekoratøren selvsagt fant på Fretex i høst). Sammen med en rekke glassbokser fra Broste og noen byster lyser de opp en noe mørk krok i rommet. Men selv den minste blomst eller plante lyser opp slike kroker og skaper liv der det vanligvis ikke skjer så mye. Det kan virke som om bystene også lyser opp i slikt selskap, bare se på bildene.


Noen perleblomster ble brått revet ut av potten de kom i fra blomsterbutikken rett før påske. Himmelgutten synes at alle eggene som var blitt spart på skulle brukes til noe mer enn bare karsedyrking, og plasserte dermed en rekke perleblomster oppi hvert sitt eggeskall. Disse ble satt i ulike eggeglass og satt på brettet sammen med telysglass, lysestaker og kongler på spisestubordet. Litt vanskeligheter med balansen når blomstene vokser, men det gjør ingen ting. Å følge med på at de vokser er stas uansett.


Som dere sikkert skjønner har de fleste løkblomstene i andre det som plommen i egget. Rett og slett. Det ser ut til at alle storkoser seg hos gutta. Vel og merke hvis man ikke regner med de gule ranunklene i potte, for de har vært langt mindre samarbeidsvillige enn de andre løkblomstene. De er kanskje i trassalderen som Ella, hvem vet?

Håper alle nyter påsken!
Himmelgutten

5 kommentarer:

 1. Sikkert trassalderen, ja. Godt de andre plantene oppfører seg fint:) Flotte bilder og ord:)

  SvarSlett
 2. WOOOW - kjempefint med perleblomster i eggeskall!!!

  Marianne :)

  SvarSlett
 3. Kjempeflotte bilder.
  De glassboksene var skikkelig fine.

  Eva

  SvarSlett
 4. fine bilder :) og fine blomster.

  henriette

  SvarSlett