tirsdag 20. september 2011

Floraen i farger

Keiserne er så klare for blomster på balkongen at de har begynt å snakke om neste års beplantning allerede. I hvert fall Dekoratøren. Han gjør seg jo tanker om så mangt, nå også blomster som ikke skal kjøpes før om tidligst åtte måneder. Fargene sier seg litt selv, i og med at huset er så veldig lyseblått. Det klaffer fint med at yndelingsblomstene til guttene stort sett er rosa, lilla, hvite og alt der i mellom.


Selv om høstlufta har ført til at skjerf og ullgenser har kommet fram er det fortsatt mye blomster igjen på balkongen. Utvalget av blomster er litt styrt av hva som ble kjøpt til visning, men det er uansett veldig pent å se på. Dekoratøren ønsker seg en klematis på balkongen, Himmelgutten er ikke uenig. Heldig er han som har en klematiskespert av en far!


Hvilke utemøbler som får innta balkongen neste er ikke bestemt, men stikkordet er tre, jern og kurv. Plastmøbler er sikkert praktisk, men plast er ikke noe favorittmateriale hos Keiserne. Potter til blomstene er det overflod av, det dukker opp sinkpotter både her og der. Det gjelder å få med alle på flyttelasset til helgen. Hortensiaen i vinduet er ikke i jord, hortesia er enklest som snittblomst. Det blir for mye arbeid å holde liv i den som potteplante, det holder med valpen liksom. Hva er din favorittblomst?


Ha en henrivende aften!

Dekoratøren

7 kommentarer:

 1. Pion!
  Hvis det noen gang blir en ring på fingeren, skal bryllupet stå på våren. Når pionen er i sesong! :)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Flott blogg dere har! Godt å lese den kjærligheten og godheten dere har for hverandre! Takk for at jeg kan ta del i den :-)

  Carina

  SvarSlett
 3. Mine favorittblomster er mange: gardenia og jasmin dufter fantastisk og minner meg om hagen min i Athen. Jasminte er vel det nærmeste jeg kommer den yndige blomsten, men på Mester Grønn selger de flotte gardenia-potter med 2-3 blomster på.

  Ranukler og peon er den vakreste blomsterpynt når jeg dekker bord.

  Og liljekonvall brukte jeg i brudebuketten min (som visnet i 30 graders varme i den greskortodokse kirken før vi fikk sagt ja:-))

  Klem fra Maratonjenta!

  SvarSlett
 4. Heisann.

  Mens mamma levde så hadde hun mange planter og solgte planter på sommeren. Hun sa alltid jeg hadde grønne fingre og har mange blomsterminnner med henne:)

  Jeg er veldig glad i løvemunn og det er virkelig en vakker sommerblomst. Selve blomsten ser ut som en løve og derav navnet løvemunn.

  Håper dere får en flott dag.

  SvarSlett
 5. Utrolig flott balkong:) Hortensia er vakker også som tørket:) Jeg er veldig glad i roser:) Lykke til med innredningen! Det er jo så gøy:) Klem Ellen.

  SvarSlett
 6. Har nettopp kjøpt meg noen Klematis på salg, og har tom. fått stappa de i jorda! Jippi. Ellers er nok peoner en sterk favoritt. Men er jo så mange flotte....Elsker blomster, jeg da! Gleder meg å se når kjøkkenet deres kommer opp!:)

  SvarSlett