lørdag 3. september 2011

Puss, puss, så får du en suss

Hos keiserne går det i pussing om dagen. Når to rom med hundre år gammelt perlestaff skal gjøres klar til å males går det med enorme mengder sparkel. Dette medfører deretter pussing av uante dimensjoner. Vel, det var nok en liten overdrivelse. Det finnes helt sikkert pussing av en større dimensjon enn det et kjøkken og pikerom kan skilte med. Men i Keisernes verden slår nok denne pussingen foreløpig rekordlisten.


Dekoratøren har tidligere skrevet om alle lagene med tapet, plater og herlig furupanel som er fjernet for å få frem originalpanelet. Fargepaletten har også vært flittig brukt på panelet, bare se selv ovenfor. Det er mange spennende oppdagelser som kommer frem når man skraper panelet. I det hele tatt har oppdagelsene av ulik art funnet sted nesten hver dag siden keiserne overtok sitt nye prosjekt. Noen oppdagelser er selvsagt spennende. Andre ikke fullt så mye.


Den store diskusjonen hos Keiserne om dagen er fargevalg på ferdig pusset panel. Himmelgutten hadde slått seg til ro med tanken om lyse mintgrønne kjøkkenvegger (omtrent som originalfargen), som i grunnen kunne blitt en finfin kontrast til hvitt høyglanskjøkken. Det var frem til Dekoratøren dro frem julepynt-trumfkortet. Ja, tenke seg til det. Også i begynnelsen av september! Himmelgutten hadde faktisk ikke tatt med nettopp julepyntingen i betraktning når alternativene var oppe til vurdering. I hans verden tilpasses pynten til omgivelsene, ikke omvendt. Ingen regel uten unntak, eller hva man nå skal kalle det. Alle kortene er nå på bordet og har alle blitt vurdert. Det ser dermed ut til at veggene både på pikerommet og kjøkkenet blir hvite.


Nå tenker dere kanskje at Himmelgutten har tilegnet seg Dekoratørens evne til å skrive seg langt bort fra det opprinnelige temaet. Det hadde tatt seg ut. At begge gutta forsvinner langt ut på viddene i noen innlegg. Foreløpig leder Dekoratøren soleklart i denne kunsten. Men, vi snakket jo om pussing. Det pusses for alle penga hver dag nå. Målet er å klargjøre alt panelet i begge rommene til maling før helgen er omme. Det har byggeleder Ella Fitz bestemt. Pappaenes bedagelighet kan nemlig komme i veien for fysisk arbeid. Det er allikevel verdt å nevne at begge gutta så langt har stått på hittil, og lover å fortsette med det. Apropos - det er nå dags å sette i gang med en ny økt sparkelpussing. Byggelederen sier at man blir sløv av for lange pauser. Hun har kanskje rett...

Bilder av pussingen kommer imorgen. Kameraet er nemlig med Dekoratøren på seminar ute i marka i dag. Riktig god helg!

Himmelgutten

13 kommentarer:

 1. Puss, puss, så får dokke kanskje ein suss...?

  :)
  E

  SvarSlett
 2. Upåklagelig innsats på dere alle 3 høres det ut;-) det er bare å gjenta for seg selv: det blir bra til slutt, det blir bra tilslutt mens man pusser med fandenivoldsk intensitet!!

  Hilsen en som etter rennoveringen av Landhandleriet fortsatt blir bittelitt kvalm a å se en sparkelspade...!

  God lørdag:-)

  SvarSlett
 3. Dette er bare så spennende :)
  Venter i spenning og må innrømme å ha savnet innlegg fra dere :)

  Fin lørdag til dere, klem Heidi

  SvarSlett
 4. flinke dere er!!!!
  jaaa- hold ut! lekkert blir det.
  hvitt blir fint - fks. mint sittebenk og oppslagstavle blir fint det og!
  fin pusse-helg;)

  SvarSlett
 5. Det blir så bra! Jeg driver å pusser og fjerner maling selv i disse dager. Ting tar tid!

  SvarSlett
 6. Flinkiser!
  Jeg syns det var ganske tøft som det er nå, det 1.bildet. Bare la det være sånn, hihi. Neida, dere må male sånn som dere hadde tenkt, men det var fine farger da.
  Riktig god helg, jeg jobber også, snart eksamen...

  SvarSlett
 7. Jeg tilslutter mig, at det er dejligt at høre fra Jer. Jeg har også savnet Jer. Håber ikke I slider Jer selv op med al den istandsættelse. Rigtig god weekend.
  Knus fra Kate

  SvarSlett
 8. Å herlighet, så flinke dere er. Jeg vet hva det koster for en som er litt bedagelig anlagt å pusse opp (ikke at jeg beskylder dere for å være det!) men det er uansett en bragd å sparkle og pusse. Synes forøvrig det siste bildet var kult! Behold litt av planken sånn da! Kom igjen! Da blir det mindre arbeid også! hehe.

  SvarSlett
 9. Haha, jeg ler meg i hjel!

  Pussing er sååå kjedelig, enig i det.
  Jammen meg bra at dere har en oppvakt byggeleder da:) Og så så søt også!
  klem

  SvarSlett
 10. Vi har akkurat kommet oss på nett og feirer med et blogglotteri. Kom innom oss og bli med da vel. Flotte premier!!!

  SvarSlett
 11. He, he - det er bra med litt sussing innimellom pussingen.
  Det blir litt mindre pussing, men selvfølgelig da også litt mindre sussing, om man glatter ut sparkelmassen med en fuktet svamp e.l. med en gang sparkelen er påført *S*
  Mintgrønne vegger hørtes nå litt fint ut. Hva med hvit julepynt, kanskje med et bittelitte streif av sølv + litt andre avstemte farger? Om ikke dekoratøren er manisk på julerødt og julegrønt :-)
  Kos dere videre - Liv

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett