søndag 25. september 2011

Lange armer

Fredag var D-dag, den dagen keiserleiligheten skulle presses inn i en varebil og kjøres bort til den andre siden av byen. Overingeniøren er en smule skral i ryggen og skulle fungere som sjåfør/barnpi for byggeleder Ella. Dekoratørmams ba junior instendig om å sørge for at faren ikke bar noe som helst med den ryggen sin, men noe ble det likevel. Guttene var så lei av å bære at de leide inn litt bærehjelp, det var jo noen esker som skulle ned trappene fra fjerde og femte etasje.


Overingeniøren var imponert av mengdene ting som kom ned trappene. Loftsboden ble som en pandoras eske for ham, og at den er tilnærmet utømmelig skal han få rett i. Det tar ingen ende... Søndag er siste dag med lånt bil, og enda er ikke alt båret ned. Det står igjen både vaffeljern, speil, om mulig enda mer julepynt, gammel maling og nok et spisebord.


Etter å ha båret opp alt til andre etasje var Keiserne rimelig lange i armene. Ekstra lange etter å ha båret vaskemaskinen på plass i vaskekjelleren. Overingeniøren klarte ikke å overholde bæreforbudet her heller, men holdt seg heldigvis til de lette tingene. Det var en del av de også, alt var ikke lilke tungt.


De tyngste eskene innholdt bøker, de nest tyngste rommet serviset på bildene i dagens innlegg. Casagent er flott å se på, godt å spise av og seigpinig for såvel armer som kjøkkenhyller. Stakkars hyllene i den gamle keiserleiligheten... Enda godt de skal på plass i skuffer på det nye kjøkkenet!


Dekoratøren hadde samlet en stund da Himmelgutten kom flaksende inn i livet hans. Han fikk servert kveldsmat på dette serviset første kvelden de møttes, og siden har han likt det veldig godt. Guttene kjøper ikke så mange deler i gangen lenger, men det har blitt fast tradisjon å velge seg hver sin nye del når de er innom Skjalm i København.


Siden Dekorartøren begynte å samle for nesten ti år siden har det kommet mange farger og nye deler. Innerst inne har Dekoratøren lyst på asjetter av den nye størrelsen, den som rommer mer enn en brødskive. Etter å ha talt over stabelen med de små asjettene og vært flink å huske at det er pakket ned en liten stabel tidligere, kom han fram til at det ville bli i meste laget. Man får jo ikke spist av mer enn en asjett i gangen uansett.


Keiserne takker for all respons i det siste, det er ikke måte på hvor flinke leserne synes de er. Om de er flinke er ikke opp til Keiserne å vurdere, men begge har lært enormt mye på de to siste månedene. Det har gitt dem selvtillit til å gå løs på dørskifting etter midnatt en lørdagskveld, taklegging og saging med dødsforakt. Ingen oppgave er for stor, bortsett fra å bære alt ned fem etasjer. Det gjelder å prioritere kreftene...

Ha en henrivende søndags formiddag!

Dekoratøren

6 kommentarer:

 1. Hei og hå! Yes, Chilli is back, og hatt til dels store Keiser-abstinenser må vite ;-) Day-puter kan man aldri få nok av, men desverre langt fra go-bitene i grisegrendte strøk. Hadde gjort seg bra med en Køben-tur kjenner jeg, og kanskje fått fylt på litt mer på den skrale Casagent-samlinga mi. Takk for butikktips. Skal si dere har fått samlet opp litt i løpet av turene deres!!
  Ikke stress dere ihjel med pikkpakkinga da. Her i huset står fotsatt bananesker uåpnet ;-)

  Forresten?! Er det Ella-gener som pryder den siste reklamen for Kremmerhuset?

  Ha en herlig søndag gutter. Stas å høre fra dere igjen.

  Klem, Chilli Charm

  SvarSlett
 2. Wow, Ella har blitt fotomodell og DET må absolutt feires! Hadde selv min lille "veskehund" som (ekte!)fotomodell i Dagbladet for noen år tilbake. Stor stas å se sitt "barn" i media, så Ella fortjener absolutt ett modellinnlegg :)

  SvarSlett
 3. Imponerende samlig må jeg si!
  Skjønner at det ble tungt å bære ut og inn alt dette, med mere:) Flytting er noe innmari stress. Men man gjør det heldigvis ikke så ofte.
  Gleder meg til å se ferdige bilder av kjøkkenet deres!

  klem

  SvarSlett
 4. Så utrolig lekkert, ble litt småforelsket i de turkise fatene<3

  Koselig å snike innom her (igjen)! Jeg kommer pluttselig tilbake:)

  SvarSlett
 5. De var nydelige! Akkurat min stil, det der. Går å sikler på et lignende sett nå om dagen... Og håper på noen deler i julegave...

  SvarSlett
 6. Oj, det trur eg nesten må vera det lekraste serviset eg nokon gong har sett!!? Er det slik å forstå at ein kun kan kjøpa det i København, eller? Lykke til med vidare innflytting, no er det vel snart berre den kjekke biten att, styling og dill dalling :)

  Klem Eli

  SvarSlett