søndag 18. september 2011

Haakon and the skinny one

I høst var Dekoratøren med på en spennende fotoshoot med jobben. Bildene ble tatt i et gammelt hus, og på veggen i spisestua hang det portretter av Kong Haakon og Dronning Maud. Fotografen, som er en kunstner i ordets rette forstand, forsøkte etter beste evne å etterkomme Dekoratørens ønske om å få med både kopper óg bildene av Haakon og Maud. Eller Haakon and the skinny one, som han sa. Maud hadde en vepsetalje få kunne konkurrere med. Et merkelig skjønnhetsideal, men det ser bra ut på bilder.


Der og da bestemte Dekoratøren seg for at et bilde av Haakon and the skinny one skulle henge en plass i den nye leiligheten. Det gikk ikke mer enn to uker før han fant et han likte. I bakgrunnen på et bilde fra butikken Etter min morfar kunne han skimte et ferskt kongepar innrammet i gull. I vill panikk for at det var solgt tok han kontakt med Ida på butikken, hun kunne forsikre om at bildet ble hengende til guttene stakk innom.


Ikke lenge etter stakk guttene innom i lunsjen, og mens overingeniøren luftet byggelederen ble bildet i keisereie. Det mangler glass, men det gjør ingenting. Desto mer patina å fryde seg over. Rammen er nydelig, kjærlighet ved første blikk. Med hjem ble et retro skipskart også, det er foreløpig sammenrullet i påvente av en ferdigmalt vegg det kan henge på. Fargene er skitfine, Dekoratøren ser det for seg både her og der.


Gjestrommet er som sagt før ferdig malt, nå venter guttene utålmodig på at malingslukta skal luftes ut, det er tross alt her de skal flytte inn om en ukes tid... Gardiner må guttene plutselig tenke på også, hverdagen med minimum innsyn i fjerde etasje er over. Både gjesterommet og soverommet ligger mot bakgården, og det er ikke alt naboene trenger å se. Vinduet på soverommet er hele 182 x 143 cm, nesten for en storskjerm å regne når det kommer til innsyn. Dekoratøren har kjøpt en stor linduk i grått som skal bli gardin på gjestrommet. En rett søm skal han få til, selv om han aldri fikk tatt symaskinsertifikatet.


Dekoratøren flørtet seg til å få prøveopphenge Haakon and the skinny one før frokost. "Æ ska bare sje, æ kainn mal-over om det ikke ska hæng dær!" Blunk, blunk, blunk. Himmelgutten ga seg fort, han har vel lært at det ikke er noen stor vits i å protestere. Hammeren er som regel framme når spørsmålet dukker opp. Om det skal henge på denne veggen er ikke sikkert, men at bildet har funnet sitt rette hjem er definitivt sant. Hortensia i xl-vasen er også et klart tegn på at redebyggingen er i gang, hurra!

Ha en fin kveld!

Dekoratøren

13 kommentarer:

 1. Å fyttirakkern dere er flinke. Jeg gir meg ende over, som farmor ville ha sagt. Og fint bilde! Den vepsetalja kan i alle fall ikke jeg konkurrere med. Men men. :) god søndag!

  SvarSlett
 2. Flinke!!
  Kul overskrift, hihi.
  Dette blir et flott hjem!

  SvarSlett
 3. Så kjekt å ha funnet noe som dere har så lyst på.
  Blir veldig stilig og vasen med de fine blomstene gjorde rommet herlig allerede ;)
  Lykke til med rett søm hi, hi...
  Klem May Helen

  SvarSlett
 4. Herre - nå fikk jeg seriøst lyst på et sånt bilde - det var "skitfint!". Og som alltid; teksten er så herrrrlig skrevet - love it! (Storskjerm innsyn, ha,ha!)

  SvarSlett
 5. Fy søren kor dokk har jobba idet siste..
  Og kor fint det var på gjesterommet..
  Ha ei fin uke.
  Klem Mari Johanne

  SvarSlett
 6. På bruktbutikken så jeg det samme bildet, bare at det var med Märtha og Olav. Märtha har liksom ikke samme standard som Maud, så det fikk henge.

  SvarSlett
 7. Heisan og god morgen!
  Kjenner igjen det med å ha hammeren liggende klar! Og så er det kanskje slik at det også er lettere å få tilgivelse enn tillatelse..
  Synes det royalistiske bildet gjorde seg fint på panelveggen. Nydelig farge på veggen forøvrig.
  Det er fantastiske fine lamper ute på Lauritz.com nesten hele tiden. De har lager-rom både i Aalborg og Aarhus om en velger å reise ned til Jylland. Vi hentet lampene våres i Aarhus og det var greit å ha de liggende der et par uker etter hammerslag før vi fikk plukket dem opp. Måtte bare si i fra om det.
  Om man kan kombinere en fin Danmarksweekend med opplukking av stilige lamper er det jo topp.
  Veldig mange fine designstoler også ute på Laurtiz kontinuerlig.
  Neste gang vi tar en Danmarkstur skal vi definitivt tråle Lauritz før vi reiser.
  Ha en strålende dag begge to!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 8. Gir meg..for en hærlig blogg;o)
  Har nå lest i en time og glemt tid sted og husarbeid...god det også innimellom;o)
  Alt likte jeg med denne bloggen...der er flinke!!
  Klem fra Ann Berit

  SvarSlett
 9. Tuddelu Keisere, jeg er bare en liten tur innom på min daglige runde inne hos dere. Alltid moro når det er nytt innlegg, og spesielt moro nå når vi er i samme oppussings-båt. Selv om deres båt er mye nærmere havn enn vår. Vi er bare ferdig utvendig, og jeg kan ikke vente med å ta fatt på malerjobben inne (selv om det sikkert virker totalt uforstående for deres slitne malehender akkurat nå).

  Digger bilde av Harald og Maud. På utedoen på hytta har vi et enormt portrett av en ung og smukk kong Harald i en stor, forgylt ramme med krone (det hang tidligere i en messesal som tilhørte forsvaret.) Det bildet GJØR utedoen, for å si det mildt;)

  Nydelig kveld til dere!

  SvarSlett
 10. Rigtig fint billede. Er Haakon egentlig ikke dansk prins? Og hans Maud engelsk prinsesse? Jeg så en film på TV for et halvt års tid siden, om et ungt kongeligt par, som blev konge og dronning af Norge.
  Smukke, det er de:-)
  Knus

  SvarSlett
 11. Hi, hi, kanskje det var på innlegget mitt fra "Etter min morfar" at dere så det flotte bildet på veggen bak Ingrid Riddervold? Hærlig butikk med hærlige skatter og ansatte.

  Bildet er royalt og flott! Ser ut som det vil passe flott inn i det nye redet:-)

  Hilsen Maratonjenta.

  SvarSlett