søndag 18. september 2011

Keiserens nye tak

Det er arbeidshelg hos Keiserne. Arbeidslederen har trumfet gjennom en hektisk helg i nyleiligheten, da det begynner å dra seg raskt mot innflytting. Noen milepæler er heldigvis nådd og guttene kan nå skilte med et ferdig oppusset gjesterom. Eneste som gjenstår der er litt møbler.


Den siste tiden har vært preget av pussing, pussing, pussing av panel, samt påfølgende maling. Etter skraping av kjøkkentaket innså guttene at det skjulte seg en drøy ukes ekstra arbeid der, dersom orginalpanelet skulle sparkles, pusses og males for å oppnå godkjent resultat.


Da Dekoratør-paps'n lanserte idéen om å sette opp nytt panel i taket, fremfor å gå løs på det gamle, var guttene kjappe til å bestemme seg. Med så mye gammelt som allerede er restaurert og tatt vare på, kunne Keiserne tillate seg en slik løsning.


Det viste seg å være mange fordeler med å sette opp nytt tak på kjøkkenet. Både isolering og skjult elektrisk anlegg ble plutselig en realitet. Når man i tillegg får nærmest prikkfritt perlestaff i taket, var det i grunnen ikke noe å slå fra seg. En liten bonus var det jo også at panelet kunne males to strøk før montering. Guttene slapp derfor unna med kun et malingsstrøk balanserende høyt på gardintrappene. Fantastisk, ikke sant?


Utstyrt med hver sin spikerpistol, vernebriller og for ikke å glemme panserhøye gardintrapper, slo Dekoratøren og Himmelgutten seg løs med montering i helgen. Med god veiledning av Dekoratør-paps'n (guttenes oppussingsmentor) gikk det raskt fremover. Så god var instruksjonene og opplæringen på fredag, at guttene fortsatte med monteringen på egenhånd morgenen etter.


Det er to nokså stolte gutter som nå kan se seg fornøyde med et nydelig tak på kjøkkenet. Med kun listverk som gjenstår, kan de til uka slå seg løs med montering av flatpakket høyglanskjøkken fra Kvik. Hurra!

Ha en super søndag!
Himmelgutten

9 kommentarer:

 1. Wauw....jeg er virkelig imponeret. I er godt nok både ihærdige og tålmodige. Kan sagtens forstå Jeres løsning med køkkenloftet. Det bliver rigtig flot.
  Tak for kommentaren vedrørende det danske valg. Nu må vi se og håbe på, at det kan lade sig gøre at samarbejde og skabe resultater. Det er der brug for.
  Fortsat god arbejdslyst.
  Knus

  SvarSlett
 2. Hei☺
  Spennande å følge med oppussinga dåkas☺
  Kjempeflinke☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 3. WoW!
  for et herlig sistebilde! Er imponert over hvor HANDY dere er altså:)
  Kvik blir perfekt;) Kompositt beach white er ganske fin benkeplate!
  Klem fra Tone

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg veldig til å se det endelige resultatet! Og det er veldig spennende å følge med underveis :)

  Finfin søndag til dere!

  SvarSlett
 5. Åh, det taket der var virkelig fint! Er så morsomt å følge med på oppussinga deres :D
  Klem Madelén

  SvarSlett
 6. Flikiser!
  Er skikkelig imponert!:)
  God søndag! - håper dere får tid til noen gode kaffepauser med Dromedarkaffe undervies;)
  Klem, Janni

  SvarSlett
 7. Fin blogg og kjempefint kjøkkentak! Dette vil jeg følge med på videre!

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 8. wow så flinke dere er! Hadde egentlig ikke sett for meg dere som to handymans...:) men det er tydeligvis mye som kan skules med talentfull bloggvirksomhet! Taket ble jo helt perfekt! Gleder meg til å se ny kjøkkeninnredning:)

  SvarSlett
 9. Herreguuud så fint det bliiir! :)

  SvarSlett