torsdag 7. juni 2012

Gang før/etter

Gangen er det siste rommet som har fått stå uforandret siden guttene flytta inn. Den forhatte, furupanelte, mørke gangen. Transportetappen mellom stuene og kjøkkenet. Rommet man ikke blogger fra. Planen var å ta av alt panelet denne høsten, skrape-pusse-sparkle-pusse-male det gamle panelet som ser ut til å ligge bak furu, tapet og huntonittplater. Den planen er lagt på is, guttene ser at tiden blir knapp og kostnadene for store nå som de skal leve på en inntekt en stund framover.Sist helg la Dekoratøren fram en tredagersplan, en som innbar oppmaling av gangen. Tre dager ble til tre pluss to kvelder, men nå er det siste av panelet i leiligheten kneblet av hvitmaling. Leirskolefølelsen er borte, så framt man ikke legger mye godvilje til og leter den opp i furugulvene. De skal bemales de også, men det blir etter soverommet er klart for maling.Det gikk med nesten 15 liter maling, og enda ble det ikke nok. Dørene trenger et strøk til, og det skal de få. Dekoratøren holder hardt på at den vannbaserte malingen som skal være fri for striper etter penselen ikke helt holder mål. Den dekker ikke godt nok, selv om dette med penselstriper stemmer. Oljemalingen guttene brukte på kjøkken og pikerom var hakket bedre.Ytterdøren som lyste opp med sin kunstig gule eikelaminat har fått ny lyseblå farge. Tre strøk Duck egg blue har forvandlet den til et lite sukkertøy, speilet over skoskapet fikk samme behandling. Karmene rundt ytterdøren skal bli hvite de også, de gleder seg nok. Sikringsskap er sjelden pent, men med litt tavlemaling ble det faktisk ganske kult. Gulvene får nok en gråfarge på seg. Hvite gulv på kjøkkenet og mørkhåret hund gir etter bare to uker nok erfaring til at hvitt ikke er en optimal gulvfarge i skosonen.
Siden gangen ligger midt i leiligheten er det et naturlig mørkt rom. Det ble mye bedre med hvite vegger, men bildene blir uansett litt mørke. Det får bare være, guttene fryder seg over å ha ny gang! En plass til vesker, bager og handlett har det også blitt. Døren inn til stuen er ikke i bruk, og skal bli skoskap ved neste korsvei. Knaggrekken fra den forrige keiserleiligheten har kommet opp på døren og benken som begynner å falme litt vil nok holde seg bedre i et rom uten sollys.Det ble ikke noe bilde av døren, den skal få hvite karmer først. Den lysegrønne karmen på bildet over derimot, den skal få være slik en god stund til. Fin!

I kveld er det kurvfest med Himmelguttens kolleger, det er bare å kaste seg rundt og dekke bord!

Keiserklem7 kommentarer:

 1. FAntastisk!! Det ble kjempe fint:)
  Så flinke dere har vært:)

  SvarSlett
 2. Kjempefint! Rett og slett! Gøy med før og etter altså:)

  SvarSlett
 3. Lekkert! :) Lyst og trivelig! Den doble døren var kjempefin, sånn vil jeg også ha! Men det passer nok ikke inn i vårt 70-tallshus... :( Nysgjerrigheten min plager meg til å spørre: Hvorfor skal dere leve på bare en inntekt framover?

  SvarSlett
 4. Nå vet jeg ikke hva slags leirskole dere har vært på ,men alle jeg har vært på ar ikke hatt så fine gulv. Der har det gått i irrgrønn linolium, gjerne med matchende farger på veggen.

  Dette ble superduperfint, hvorfor var det ikke sånn før jeg var på besøk? :)

  SvarSlett
 5. Så fint det ble!:) stor forskjell :) gøy å se andre Trondheimsbloggere også:) følger deg videre. God helg:D

  SvarSlett
 6. OJ! En smule bedre ja!!
  Er enig m Dekoratøren ang vannbasert maling - synes heller ikke det er like bra som oljebasert. Så det blir nok bare oljebasert åp meg framover!
  GOD HELG!:)

  SvarSlett
 7. Skal si det skjer saker og ting hos dere altså!*smile*
  Blir jo kjempe bra synes jeg...jeg skal klare se bort fra gulvet enn så lene..men tipper det kommer til å bli lekkert til slutt!

  ...forresten..så kommentaren inne hos med med spørsmålet om når TRue blue kommer på Ikea varehusene. Jeg har ikke funnet noe på nettsidene deres så jeg har sendt en mail til markedsansvarlig for å høre...skal gi lyd fra meg så fort jeg vet!:)

  ....åh...søte lille Ella!*smile*
  Og flinke dere!

  Ønsker dere en flott helg!
  Klemmer

  SvarSlett