onsdag 27. juni 2012

Løsning på en dårlig dag

Gårsdagen var ingen god dag, verken for Ella eller Dekoratøren. Ellablomsten fikk løpetid for første gang på mandag, og går for tiden under navnet TruseTorill. Hun som er vant til å sitte og ligge i alle møbler må gå med løpetidstruse, noe som ikke er greit for en liten bulldogdame. Det medførte også at Dekoratøren måtte ut og kjøpe truseinnlegg for første gang i sitt liv, og mer fortapt har han vel neppe følt seg før. Som om han ikke førte seg fortapt nok i en stor verden med mange utfordringer...


Løsningen på den dårlige dagen ble å forsøke å snu den til bakedag. Etter å ha vært på rabarbrakjøret i en uke ble rabarbrapause erklært på mandag. Etter siling av trippel porsjon saft og koking av dobbel porsjon syltetøy var hele kjøkkenet nedklisset. Koketoppen hadde så mye søtt kliss på seg at det var like før den fikk diabetes. Så etter å ha vasket ned alle benker, nevnte koketopp og et berg med oppvask var alt rent i et kvarter. Da begynte bakingen og melskyene nådde nye høyder.


Litt ambisiøst å sette dobbel bolledeig og deig til grove horn samtidig, men slik ble det. Dobbel bolledeig er egentlig for mye deig for kjøkkenmaskinen, Dekoratøren bannet lavt mens deigen dro seg opp mot maskineriet og derfor måtte eltes sammen for hånd. Like greit det også, man får ut mye aggresjon når man knar deig.


For det var jo den dårlige dagen som utløste bakebonanzaen, men siden man skal veie sine ord før man legger dem ut ble det mest snakk om deig. Keiserne gir nok uttrykk for at livet er en lek og alt er bare solskinn, men sånn er det altså ikke. Keisere har dårlige dager de også, dager man rett og slett ikke har lyst til å stå opp, og enda mindre ta bilder av puter og stoler for å blogge om det. Hvor personlig og ærlig kan man være før man tipper over?


Når det spørsmålet er stilt, så er det på tide å runde av. Dagen i dag er mye bedre enn gårsdagen, det finnes jo boller og nykokt syltetøy til å veie opp. Dekoratøren gumler videre på en bolle mens han pønsker på nye innlegg. Interiørinnlegg.

Ha en fin lille-lørdag!
Keiserklem

8 kommentarer:

 1. om jeg setter en bolledeig nå... betyr det at jeg er lett påvirkelig? : )

  Håper kvelden er fin,
  og at torsdagen blir enda bedre!

  SvarSlett
 2. Hehe, herlig ærlig m litt humor!! Det er jammen godt å vite at keisere også har dårlige dager blant alle flotte bilder og fine innlegg. Og jeg må jo si at det er imponerende å være så produktiv på en dårlig dag, jeg havner da som oftest bare i sofakroken uten å få gjort noe som helst... :)
  "Du ska få en dag imårå"... hilsen fra Marita i Fjorden

  SvarSlett
 3. Nam! Jeg må definitivt bake snart jeg og! : )

  SvarSlett
 4. Takk for at denne bloggen finnes!

  SvarSlett
 5. Ja, vi kan nå alle ha dårlige dager... men du får det jo til å høres ganske så humoristisk ut. Så jeg kan jo ikke annet enn å le. Godt å lese at det går bedre i dag da i allefall. Boller er alltid godt å ha.
  Kjente også at jeg var glad for at jeg har guttehund... selv om de også har sine "problemer" noen ganger.
  Klem Madelén

  SvarSlett
 6. Herlig, herlig innlegg! Ha en strålende dag i morgen!

  SvarSlett
 7. Åh, herlige dere! Noen sånne dager blir det innimellom. Flott at det finnes boller, syltetøy og alskens bakverk som kan veie opp! Håper det står bra til med søte, lille TruseTorill :)

  SvarSlett
 8. Uh ja, det kender jeg også godt - det med dumme dage. Stakkels lille Ella. Det må være så mærkeligt for hende, sådan at skulle iføres trusser.
  Og det med for meget dej i sin røremaskine er bare så irriterende. Det der med, at dejen bevæger sig op over krogen og ind i maskineriet. Jeg går nærmest helt i panik ved tanken om at noget går i stykker derinde.
  Og pas nu godt på den lille Ella. Når jeg rammer mine månedlige dumme dage, er det eneste der hjælper rødvin serveret i sofaen - og en MEGET omsorgsfuld og overbærende kæreste!
  Håber de næste dage bliver bedre. Solen skinner i København;-)
  Knus

  SvarSlett