søndag 17. juni 2012

Ukens oppskrift: Rabarbrasaft

Keiserne har hatt innleggsopphold siden torsdag, og denne gangen skyldes det ikke maling. Det skyldes latskap. Det er best å være ærlig når det passer seg, man kan spare de hvite løgnene til en gang man virkelig trenger dem. Siden torsdag har det ikke skjedd så mye hjemme hos keiserne bortsett fra at Flyvertinnen har vært på besøk i aften. En liten omprogrammering i arbeidsplanene hennes brakte henne på enda en stopp i Trondhjem, og da var middag hos keiserne nærmest for obligatorisk å regne.



Ellers er sylte- og saftesesongen erklært åpnet i andre etasje. Rabarbra fra både bakgård og fryser har blitt til vidunderlig rosa saft. Oppskriften har Dekoratøren fått fra fetter Kokk, og den er også å finne i boken "Søtt for gud og hvermann". Siden det er år og dag siden siste "Ukens oppskrift" blir det en riktig snadderoppskrift denne gangen!



400 gram vasket rabarbra, kuttet i biter
200-230 gram sukker
1 vaniljestang
1 liter vann
Saften av en sitron



Kok opp, la småkoke i 20 minutt. Rør litt av og til, gi vaniljestangen litt fart i svingen. Sett deretter kasserollen på kjøkkenbenken og la den stå til innholdet er avkjølt. Fisk opp vaniljestangen og hell rabarbrablandingen gjennom en sil/dørslag. Klem ut så mye saft som mulig av blandingen med en sleiv eller øse, hver dråpe teller her. Rør så inn saften av en sitron og sett rabarbrasaften i kjøleskapet.



Saften kan serveres med isbiter som den er, eller blandes ut. Keiserne serverte den med cava og isbiter til Flyvertinnen, som med ett la planer om å koke saft når hun kommer hjem til Canada. Det var virkelig en god kombinasjon, og guttene ser fram til å teste rabarbrasaft blandet med gin eller vodka som en litt sterkere apéritif. Vodka har de hørt er et sikkerstikk, gin er nok veldig enten eller.



Som en gjengs tv-kokk har Dekoratøren jukset litt med bildene i dag. Saften ble kokt i går, og de første bildene som ble tatt var av sitronen. Naboene tenker nok sitt om trioen i andre fra før, spesielt de som fikk med seg at alle tre trippet av sted til Dekoratørforeldrene for å gå på rabarbraslang med skjerf rundt halsen. Dekoratøren og Ellablomsten hadde forsynt seg fra stoffbitbunken til Himmelgutten og laget seg matchende skjerf. Ella med et libertystoff løst slengt rundt nakken.



I dag kunne en del av naboene se en langtekkelig fotoshoot med mange vendinger ute på balkongen. Det tar sin tid når man skal ta bilder med en hånd og skjære-helle-kutte-tømme med den andre. Smørblomstene Himmelgutten og Ellablomsten plukket attom nova her en dag står fortsatt ute på balkongen og ble selvsagt staffasje for fotograferingen. Så moro var det å ta bilder ute, at Himmelgutten satte i gang med å ta bilder av kveldens dessert. Eget innlegg blir det av sånt, men det spørs om han klarer å holde seg helt til neste uke med et oppskriftsinnlegg...

Nyt de siste helgetimene!
Dekoratøren

3 kommentarer:

  1. Den saften så utrolig god ut, å for noen fantastiske bilder!!! Fikk lyst til å gå på rabarbraslang med en gang...

    SvarSlett
  2. Så flotte bilder! Ble så inspirert at jeg gikk ut og plukka rabarbra. Det ble smuldrepai med is, på oss. Godt det også, og raskt å lage.

    SvarSlett
  3. Høres utrlig deilig ut. Sånn - inn på "to do" listen for sommeren ;)

    SvarSlett