tirsdag 8. mai 2012

Balkongdrømmer

Sola skinner i Trondhjem for tiden. For fjerde uken på rad for å nøyaktig, dog avbrutt av litt realt trøndervær innimellom. Uten sola er det i grunnen lite som minner om sommer. Med temperaturer ned mot frysepunktet flere morgener, river det godt i nesa når keiserne løper til jobb. Ja, nå løper de ikke fordi de er så innmari sporty (skulle tatt seg ut) - de småløper mest fordi de er sent ute.


Gutta trosset både spådommer om snøvær og minusgrader i forrige uke, og gikk til innkjøp av årets første blomsterladning for balkongen. Damen i butikken ønsket ikke å garantere for at noe særlig mer enn stemorsblomster ville kom til å overleve mai. Når man har ventet så lenge på en uteplass som balkongen i andre, er det vanskelig å la vær innkjøp av fine blomster til den når solen skinner. Det lar seg rett og slett ikke gjøre.Derfor ble det med et godt utvalg blomster og planter hjem denne ettermiddagen. Magnoliatreet som flyttet inn i andre allerede før påske, var førstemann ut. Den fikk plass på sinkbordet, som tidligere har spilt hovedrolle i en adventsdekorasjon, sammen med lavendel og blomstrende timian. En robust salvie ser ut til å stortrives i en stor sinkpotte foran bordet, og i potten ved siden av bor det to overvintrede juleroser som har begynt å se dagens lys igjen. Guttene hadde egentlig gitt opp å ta vare på julerosene etter et enormt snøfall etter jul, men da Himmelgutten i påsken oppdaget at det var kommet nye skudd fikk de fortsette å stå der ute i hverandres selskap.


To overvintrede pelargonium av typen Dronning Ingrid står fortsatt på lilleboden oppe i baktrappen, og skal nok snart få stelt seg og flytte ut i solskinnet de også. I mellomtiden får små pelargonium i både hvitt og rosa pryde balkongen. Når bestemødrene fra i fjor kommer ut av dvalen blir det nok feststemning. Det er nok fare for at plantene som nå pynter opp guttenes uteplass får selskap av mange fler innen måneden er omme. I spisestuvinduet står nemlig en hel armé potter med sådde frø av ymse slag i. Akeleier, dufttobakk, brekkbønner og skjermdill kan nevnes.Da er det i grunnen bare å krysse fingrene for at snøen ikke returnerer til Trøndelag på denne siden av sommeren. Det ville vært altfor dumt, nå som uteplassen i andre begynner å ta form. Uansett vil det nok bli en stund til guttene får drukket ettermiddagskaffen på balkongen. Litt høyere temperaturer gjør seg i grunnen da. Har du begynt planleggingen av din uteplass for sommeren?

Riktig god tirsdagskveld!
Himmelgutten

6 kommentarer:

 1. Hvem trenger hage når man kan få det så fint på balkongen??=) Det ser superkoselig ut=) Nå er det bare å glede seg til varmere dager. Ha ei fortsatt fin uke. Vibeke

  SvarSlett
 2. Så flinke dere er :-) Har planer om å gjøre noe i hagen jeg også, men aner ikke hva. Har et blankt lerret å starte med, så det blir jo spennende

  Lottemora

  SvarSlett
 3. Jeg har begynt! Og fått to fine stoler på plass, voksduk på et utbyttbart bord og et beskjedent utvalg pelargonia. Grillen til Lærer'n er også på plass;) Det var veldig deilig å få litt frodig inspirasjon fra dere. Lekre sinkpotter dere har fått tak i:) Gleder meg til å se mer. Skal dere ha møbler? Tidligtrøttikveldklem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi planlegger møbler også ja. Enten en stor metallseng med masse puter oppi, eller manilamøbler. Vi får se hva vi ramler over i mai/juni. Tips mottas med takk. :)

   Slett
 4. ...Hello!!!
  Ååå, som jeg lengter etter sene sommerkvelder på varandaen!
  Jeg kjøpte inn et lite knippe blomster her om dagen da sola skinte,men så kom REGNET!!
  Å heisann å det regner!!!
  Jeg har fått satt blomstene under tak, så håper de ikke drukner med engang..
  Så over til Pina Colada'n!!
  Jeg bruker å kjøpe kokoskjøtt/melk på hermetikk jeg. Da får jeg begge deler uten å stå med verktøy å dele opp en kokosnøtt *ler*
  10,- kroner ca koster en stor boks med kokosmelk/kjøtt :)

  Gled dere til å smake!!
  Den er sååå god:)

  Nå er de på med regnetøy og regnefrakk på Wilma. Ut på tuuuur!!

  SvarSlett
 5. Skjønner at fristelsen ble stor ja! :) Her har vi "heldigvis" fått en real påminnelse om at det enda bare er vår, med regn hver dag denne uka..

  Veldig blomstrete og fin balkong :) vi har bygget oss stooor terrasse i påsken, så gleder meg veldig til å beplante den :) Foreløpig har den bare fått et syrintre, stemor, margeritt og eføy (litt usikker på om de sistnebnte overlver mai...), men MASSE pelargoniar og oliventre ksal i alle fall få komme dit, når været tillater det :)

  La meg til som følger hos dere, masse morsom lesing :)

  SvarSlett