tirsdag 15. mai 2012

Gult og mint kan da umulig bli fint?

Dekoratøren har lekt dekoratør igjen, det går lenge mellom hver gang. Da guttene flyttet til denne siden av byen, flyttet de også et kvartal unna huset dekoratørlærerne til Dekoratøren bodde i. Det holder å gå forbi huset, Dekoratøren kjenner reglene om hvordan en dekoratør jobber, ter seg og tenker på kroppen. Det er ikke så mange dekoratørlærere i Trondhjem, så vi kan gå over til å skrive Rasse og Rutha. På ingen måte negative tilnavn, nei dette var av ren beundring til to myndige og morsomme lærere. (Av og til Rutha-tutta, men det ble stort sett brukt når nevnte dame satte i gang rydding.)
Rutha og Rasse hadde mange regler. Regler for oppbygging, regler for plassering av blikkfang og regler for fargebruk. Spesielt Rutha, hun hadde mange meninger om farger, størrelse og sånn. Hun var blomsterdekoratør i tillegg, og var vant med å tenke stort og helst også litt utradisjonelt. Hun syntes ikke ton-i-ton var så mye stas. Pent, ja, men det vekker ikke oppmerksomhet. En liten tvist med en kontrastfarge er alt som skal til for at noe skal skille seg ut.Mange år senere kom Dekoratøren borti en diskusjon om gult og mint. En av de diskuterende proklamerte at gult og mint ikke kunne blandes, det gikk ikke. Dekoratøren tenkte i sitt stille sinn "PØH!" Det går helt fint det. Det er faktisk veldig kult, og veldig i tråd med det han hadde lært av Rutha. Ruthas regler ruler.Derfor ble det mint og gult i hylla på pikerommet i dag. Det var på tide med en støvsankerunde, og da kom dekoratørånden krypende med tanker om forandring. Fram kom ravfarget glass, papiresker og bambusskåler. Fargemiksen fikk følge videre ned til stolen og krakken under hylla. De ble satt inn der før jul, og har fått stå siden. Nå i følge med oppskriftsboksen, den gule vekta og globusen. Akkurat denne skulle det helst vært lys i, men her er det en jordet/ujordet-konflikt som hindrer det.En annen regel Rutha og Rasse lærte elevene sine var at alt kan males. Det er jo en regel de fleste bloggere lever etter egentlig. Guttene er ikke så ivrige på å male gamle ting, men nå er altså tallerkenhyllen nymalt og tørr og klar for å henges opp på veggen. Den var opprinnelig godt mørknet furu med mange lag klarlakk, så ble den hvit og nå er den dempet sort. Det blir spennende å få den opp på veggen. Kanskje blir det gult og mint i den også, for det er definitivt fint!

Ha en fin-fin kveld!

Dekoratøren

11 kommentarer:

 1. Ååååh - dekoratørhjertet mitt blir jo helt nostalgisk; jeg har også gått i lære hos Rutha og Rasse! (Må nok innrømme at de innimellom het Rassn og Musn...) Jeg har dessuten også kjørt på med gult + mint på kjøkkenet mitt, og det funker som bare det. Great minds think alike! ;)

  SvarSlett
 2. Det var skikkelig fint!Rett og slett!Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 3. Dette likte jeg! Gult og mint blir veldig fint!

  SvarSlett
 4. Hahaha... Du vekker minner :)) Morsommste skoleåret ;) Og du har helt rett, gult og mint e bærre lækkert ;)

  SvarSlett
 5. Er så enig med Rutha altså! Disse fargene er favoritter her hos meg akkurat nå. Nydelig innlegg :-)

  SvarSlett
 6. Jeg er vild med dåsen og taburetten, og mint og gult ser da fantastisk ud sammen. Dejligt indlæg. Tak:-)
  Kate

  SvarSlett
 7. ja, superfint spør du meg.
  iallefall slik dere har mixet det,
  vårlig & fint!
  klem fra Kongsberg

  SvarSlett
 8. Riktig eller galt, fint var det lell!

  SvarSlett
 9. Helt enig med dere gutter! Gult og mint ble super fint;)

  SvarSlett
 10. Nydelige bilder, og en helt herlig fargekombinasjon!! :)

  -Hilde-

  SvarSlett