søndag 27. mai 2012

Langt fra grått

Telysglass er en av tingene det ikke er mangel på i andre. De fleste fasonger, størrelser og farger er representert i utvalget guttene har opparbeidet seg gjennom årenes løp. Allikevel tør undertegnede påstå at utvalget har visse hull, og derfor er det helt stuerent å ta med seg flere hjem når man er på tur. I London sist helg skjedde nettopp det. Guttene kom over en serie telysglass i butikken India Jane de bare måtte kjøpe med seg. Det er jo kjedelig å risikere anger når man kommer hjem, eller hva?


Fargeskalaen i keiserleiligheten strekker seg langt nærmere de sterkere farger enn det ble våget tidligere. Gulfarger har satt sitt preg på hjemmet de siste månedene, til stor glede hos guttene. Det er langt fra kjedelig eller grått oppe i andre når det gjelder fargene nå. De har allikevel en vei å gå før de kan skilte med banebrytende fargebruk, noe de nok ikke kommer til å kunne gjøre heller.Grå er en farge begge guttene liker godt. Grått er ikke bare grått, det er jo så mange varianter og nyanser å velge i. Dessuten faller de lett for de varme gråfargene. Det var tilfellet ved disse telysglassene i glass. Ikke bare var utseende og formen på de fantastisk fine, fargen var nesten til å dø for. De kunne faktisk rasket med seg det som var i hylla inne i butikken i Kings Road, men klarte å beherske seg. Nøkternhet er et begrep som sniker seg på i andre. Guttene prøver hvert fall. Da er tre telysglass faktisk en liten triumf for guttene, siden lysten etter mange fler var stor.


I disse lyse sommerdager er det lite poeng i å tenne lys i glassene, for det synes knapt. Derfor fikk noen torvbriketter med spirende planter lov til å boltre seg oppi telysglassene under dagens fotografering. Ser ut som både spirene og glassene ble gode venner i vinduskarmen på stua.


Denne uken har det vært langt i fra grått som i trist. (Hvis man ser bort i fra det norske tightshåpet Tooji sitt mageplask i gårsdagens ESC-finale.) Med godværet som har preget Trøndelag siste uken fylles man både med energi og inspirasjon. Sola varmer godt og det grilles hver ettermiddag hos keiserne. Balkongen er raskt blitt favoritt for både foreldre og pelsbarn, og det har faktisk ført til tidlige frokoster ute i sola selv på en søndag.

Håper alle har hatt en fortreffelig pinsedag i sola!
Himmelgutten

3 kommentarer:

  1. Ja, telysglass får man aldri for mange av. Jeg har fylt en hel rekke av dem med små spirer, og det ble så fint i vinduskarmen.

    SvarSlett
  2. De var kjempefine! :) Og så stilige bilder:) Ha en herlig kort uke, vi sees plutselig;) Klem

    SvarSlett