søndag 13. februar 2011

Morsdagsbrownies

Det er søndag i fjerde etasje. Som søndager flest er tempoet lavt. I hvertfall for den ene av guttene. Mens Dekoratøren tråler messehaller i Tyskland, nyter Himmelgutten en rolig helg hjemme i kulda. Selvom guttene ikke befinner seg i samme by som sine mødre idag, passer guttene allikevel på å hylle de på forskjellig vis.


Morsdag er jo en gylden anledning til å utfolde seg på kjøkkenet igjen. Ikke at Himmelgutten trenger noen unnskyldning. Men likevel. Etter litt leting gjennom husets oppskriftsbunker og kokebøker, dukker en gammel oppskrift på brownies opp. Helt perfekt! En langpanne er kanskje i meste laget, men det går da an å fryse kaker også. Eller hva?


BROWNIES
6 egg
6 dl sukker
6 dl hvetemel
300 g smør
300 g dronningsjokolade
300 g cashewnøtter


Like enkelt å tilberede som kaka er god passer bra. En vinn-vinn-situasjon rett og slett! Smør og sjokolade smeltes ved lav temperatur. Imens piskes sukker og egg til eggedosis. Det flytende avkjøles litt og helles sakte i eggedosisen mens det røres rundt med en slikkepott. Fortsett deretter i samme tempo med melet og hakkede nøtter, og rør til alt er blandet godt. Røra helles i en bakepapirkledt langpanne og kaken stekes ved 200 grader midt i ovnen i knapt 20 minutter.


Dermed har man på 1-2-3 ordnet kake til morsdagen. Vel, nå ble det ingen smakebit på noen av guttenes mødre denne søndagen. Og Himmelgutten får neppe lov av Dekoratøren til å spise opp hele kaken selv heller, så mesteparten blir pakket godt inn og fryst ned til en passende anledning.

Hurra for flotte mamma'er, gode kaker og herlige søndager!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Det så godt ut! Brownies er en stor favoritt her i huset, så den oppskriften skal prøves! Kos deg med kake i kveld! :)

  SvarSlett
 2. Det såg VELDIG godt ut! Trur eg la på meg nokre gram, berre av å lese oppskrifta? Ellers har eg lært både om oppbevaring av tepper, og bruken av duftlys! Meget opplysande! Godt skrevet! Men no må eg nok leggje meg... :)

  Ynskjer begge to ei flott, ny veke!

  Klem E

  SvarSlett
 3. Umm, det så deilig ut, og en lett oppskrift. Noe som passer for ei som ikke lider av de høyeste bakegener.

  Takk for kommentar hos meg ;) Ja tror jeg dropper solbrillene neste gang jeg skal farge tøy. Det var så vanskelig å se inn i maskinen med de på at jeg måtte bruke lommelykt for lyse opp. "Ler"

  Ha en Vidunderlig Valentinsdag Gutter ;)

  SvarSlett
 4. Så gøy å se fatet i bruk :) kaka ser kjempegod ut, men grunnet store mangler av husmorgenet får oppskrifta bli uprøvd til Trondheimsbesøk i mars (hvis noen av kakestykkene overlever kakemonstrene så lenge)

  Ha en flott alle hjerters kveld

  Hege

  SvarSlett