lørdag 26. februar 2011

Riviera Manshow

Som ung yrkeskvinne på 70-tallet hadde Dekoratørmams'n rødstrømpetendenser. Hun var bestemt på å jobbe, her var det ingen planer om å gå hjemme som forsørget husmor. Hun gikk vel ikke akkurat i tog og hun brente få bh-er, men hun har alltid vært klar i oppdragelsen av sin sønn på at menn og kvinner er likeverdige. Hva hun tenker om dagens unge kvinner, og noen av disses bruk av kropp for å komme seg fram i verden sier hun ikke så mye om, men hun stiller seg nok undrende til hvilken retning kvinnefrigjøringen har tatt.


Kropp, og da gjerne avkledd kropp, brukes hemningsløst i markedsføring. Etter hvert også i interiørbransjen. Riviera Maison har slått seg opp stort, og all ære til dem for det. De har en original idé, et lettgjenkjennelig uttrykk og de klarer å fornye seg. Dekoratøren var på Riviera Maisons stand på en messe i Tyskland i fjor, og husker to ting derfra. 1: Dette var en fin stand med fine ting og bra snacks. 2: Den ene veggen var tapetsert med en ung, solbrun mann som lå på magen i en sofa. Han hadde mistet skjorten sin stakkars, og hadde rent glemt å ta på seg belte den dagen. Det resulterte i at buksen skled litt ned og man fikk tilløp til myntinnkast der bak.


På tilsvarende messe et år etter var det ikke bare èn, men to halvnakne menn som ønsket velkommen til Riviera Maison sin stand. De hadde følge med en bikinibabe, men hun passet ikke inn syntes Dekoratøren. Himmelgutten er enig, han fikk katalogen i fanget og lot seg fenge av bildene uten å legge merke til blondinen. Faktisk bladde han gjennom hele katalogen før han registrerte at den var skrevet på tysk.


Riviera Maison er nok veldig bevisst på den drømmen de selger. De vet hvem publikumet sitt er, og de vet at for å trekke oppmerksomheten bort fra kokurrentene må de by på litt mer eh... kjøtt. Årets R.M.-mann har kledelig gråstenk ved ørene, et vell av om-du-kjøper-denne-overprisede-kurven-så-vil-mannen-din-få-kropp-som-en-tjuetreåring-blikk og nettopp det. Kropp som en tjuetreåring.


Årets R.M.-mann er flink til å drikke vann, Riviera Maison-vann såklart. Det trengs sikkert når man drar inn så mye sand at det blir liggende pent rundt lykta.


Han spiser sunt også, tror Dekoratøren som ikke skjønner et ord tysk og ser mer på bildene enn på oppskriften R.M.-mannen byr på. Blid er han i alle fall hele tiden, og så gjestfri. Han og kjæresten inviterer gjerne tre jenter til en lett brunsj i sitt maison.


Men vi vet alle hvor slitsomt det kan være å ha gjester, da gjelder det å sette av tid til seg selv. Bare ligge ut i frisk luft og tenke litt, mens man venter på at skjortene skal tørke så man kommer seg avgårde på en liten ridetur.


Jaja, av og til så kan det jo være godt med mye luft på kroppen, og hesten gjør seg vel ikke noe av at man rir toppløs? Hesten ser jo uansett framover?


Dette har ikke vært et forsøk på å drite ut verken Riviera Maison som konsept eller folk som liker stilen og varene deres. Undertegnede har tilgode å kjøpe noe derfra, men liker tingene kjempegodt. Det er bare så moro å tolke en brosjyre på sitt eget vis, og vi har vel mange år med bar manne-hud foran oss skal vi veie opp for bruken av halvnakne kvinner til å selge alt og ingenting. Det er i grunnen helt greit...
 

Avslutter med enda et bilde fra samme blad/katalog/magasin, og sier som Riviera Maison: Life is sweet. For de av oss som ikke føler for å tasse rund i bar overkropp finnes det et alternativ: kaker.

Dekoratøren

6 kommentarer:

 1. Ler så jeg omtrent triller av stolen!
  Uten tvil dagens innlegg - og når jeg tenker meg om et lite sekund - så er det faktisk ukens desiderte vinner også. Tusen takk for at dere gjorde denne lørdagskvelden enda bedre enn den allerede var :D
  God helg! Klem Nina

  SvarSlett
 2. Hahaha, fantastisk! Han var jo ikke helt ueffen å se på han RM-mannen, men det var nesten så jeg glemte å kikke pga den morsomme teksten. :)

  Håper dere har hatt en flott lørdag med deilige marsipanboller! :)

  SvarSlett
 3. Hahahah...Som sagt før, dere har de desidert beste tekstene!! sitter å klukker for meg selv i sofaen slik at mannen min lurer på hva som er så morsomt...lo godt han og gitt. Riktig god lørdagskveld til dere to, fra oss to. Klem Ragnhild

  SvarSlett
 4. HA-HA, igjen!! :) :) God lørdagskveld til dere!

  SvarSlett
 5. Bad akkurat mannen ta på seg ridestøvlane (som han ikkje har, og fekk eit "har du tørna fullstendig no" blikk tilbake) :) Han RM mannen er jo litt lik Thomas Giertsen på nokre av bilda? Veldig bra skrevet, og eg er heilt enig. Men vi er jo enige sånn til slutt; vi har ingen ting imot lettkledde menn i annonser vel?

  Ha ei fin helg vidare!
  Klem
  E

  SvarSlett
 6. Hei!
  Dere har skjønt poenget med blogg: humor, flotte bilder og gøyale betraktninger på smått og stort! Jeg er nesten blitt "avhengig" av å følge med på bloggen deres, blir alltid i så godt humør:)
  Inspirerende oppskrifter, stilig innredning og glimt i øyet!
  Takk:)
  Hilsen fra Kristin:)

  SvarSlett