søndag 11. desember 2011

Luke 11: Vintagekuler i kjøkkenvinduet

Fargeutvalget i Keisernes interiør i andre har som regel vært nokså begrenset. Stort sett har det gått i blå- og bruntoner, rett og slett fordi guttene ikke har vært så åpne for andre farger. Selv til jul har rødt vært så og si fraværende. Mange er nok ikke helt enig i eksluderingen av den tradisjonelle julefargen, men i andre (og tidligere fjerde) har det blitt mer enn nok jul foruten sterke farger. Helt til Himmelgutten trumfet gjennom en idé han har hatt lenge.Sammen med julepynten (som forsåvidt grunnet antalle bokser/esker kvalifiserer til egen bod) har Dekoratøren en gammel stresskoffert i skinn som rommer gamle glasskuler fra 50-, 60- og 70-tallet. Kulene har han arvet av Mor og Far (mormor og morfar), og prydet juletreet da Dekoratør-mams'n var liten. I en rekke sterke metallic-farger har de både ulike størrelser og fasonger.  Det er faktisk kun et fåtall av de som er røde.


Danskene har videreført tradisjonen med de fargesterke julekulene, og mang en interiørreportasje fra magasiner som BoligLIV og BOLIG Magasinet vitner om tradisjonen står sterkt på kontinentet. Da guttene besøkte København i forrige måned kom de over en rekke steder hvor gamle julekuler i spennende fasonger ble solgt. Himmelgutten fikk fart på idéen han hadde hatt lenge, og han var derfor hardt bestemt på at et godt knippe vintagekuler skulle få bli med hjem til Trøndelag denne julen.Kjøkkenvinduet i andre har fått beholde patina-finishen med den fine mintgrønne fargen. Selvom Himmelgutten opprinnelig var noe skeptisk til Dekoratørens forslag om å beholde det slik, er han nå veldig glad for at han lot seg overtale. Vinduet viste seg nemlig å være en perfekt kulisse for de fargesterke vintagekulene. Bare se på bildene.Guttenes redsel for sterke farger begynner å forsvinne. Selv knallrosa nelliker ble kjøpt inn før helgen, for å krydre pynten i vinduet enda mer. Å leke med farger er noe som har blitt stas hos Keiserne. Det føles faktisk overraskende forfriskende å tilføre leiligheten farger som tidligere har vært fraværende.Store lerkegrener som ble plukket inn på skogstur for et drøyt år siden ble tidligere i høst plassert i kjøkkenvinduet. Så store er de at samtlige kuler fikk plass da Himmelgutten gikk løs med fri fantasi i går. Med nye silkebånd fikk kulene et nytt liv hos guttene. Tror jammen de storkoser seg, alle som en, i det store vinduet.Det er bursdagshelg hos Keiserne denne helgen. En dag er liksom for lite i andre. Det er jo kjedelig at bursdager forbigår i stillhet, ikke sant? Dekoratøren har nærmest blitt feiret to dager til ende. Kaker, champagne og familiebrunsj har preget helgen. Knekkebrød og vann får vente til over jul. Forberedelsene til jul fortsetter, og hver dag fremover skal fylles av krumkakesteking, julekortskriving og julegaveshopping. JaJippiViGlærOss!

Håper alle har hatt en herlig helg! God tredje søndag i advent!

Himmelgutten

7 kommentarer:

 1. Vanvittig flotte julekuler synes jeg. Elsker slike gamle vintage julekuleskatter, og jeg har vært så heldig og arvet noen etter min mor/bestemor som jeg gjemmer langt unna nysgjerrige barnefingre.
  Synes kjøkkenvinduet deres ble skikkelig tøft og fargesprakende. Og jeg skjønner veldig godt hvorfor vinduet fikk beholde sin skjønne patina finish. Love it!

  Finfin 3. søndag i advent til dere
  klem Jane

  SvarSlett
 2. Å så hærlig med Køben-inspirasjon og alt det fine dere har kjøpt!De kule julestjernene, boksene, lampa og de nostalgiske julekulen. Love it!! Og liker veldig godt den stilen dere er i retning nå. Balansen er at det ikke bikker over til kun retro og ugler i hver en krok ;-)..skal sant sier at det har sneket seg et par ugler i kåken her. Boho

  Visste at dere kom til å like Mathilde's verden. Utrolig fin stemning og kule ting de har. De day-kulene må visst jeg også hilse på snart.
  Har forresten heller ikke glemt dere gutter :) Får med meg hvert innlegg, men blitt heller liten tid til å kommentere. Skjærpings loves!! Liker det jeg ser som alltid :)

  Klem Chilli'n

  SvarSlett
 3. Hei på deg!!
  Julekuler med sjel!! Utrolig fine:-)))

  God søndagskveld:-)))

  Klem

  SvarSlett
 4. Jippi. Jubel i heimen når det er nytt innlegg fra mine nye yndlingsbloggere :-) Jane EA

  Og gamle julekuler er artig og noe jeg leter etter på loppemarkeder.

  SvarSlett
 5. Først og fremmest stort tillykke til Dekoratøren. Lyder som en dejlig fødselsdagsweekend. Og så tillykke med den smukke vindueskarm. Det ser vildt flot ud, med de lyserøde blomster sammen med lærkegrenene. Og de fine kugler - de er virkelig smukke. Dejlige billeder på en mørk decembermorgen.
  Knus og dejlig dag...

  SvarSlett
 6. Hei
  Ekstrem-elsker vinduet og kulene og det hele, nydelig!! :)

  SvarSlett
 7. Virkelig rålekkert!! Jeg blir litt misunnelig (nesten) på alle de kjempefine kulene dere har fått tak i, men jeg kan jo nyte bildene deres ;)
  Hilsen Marita i Fjorden

  SvarSlett